Лидерът на йеменските хуси предупреди, че ще атакува американски военни

...
Лидерът на йеменските хуси предупреди, че ще атакува американски военни
Коментари Харесай

Хусите се заканиха да атакуват американски кораби

Лидерът на йеменските хуси предизвести, че ще нападна американски военни кораби, в случай че подкрепяната от Иран формация бъде нападната от Съединените щати. В началото на седмицата Вашингтон сложи началото на интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море.

Хусите управляват обширни територии в Йемен след години на революция, а от предишния месец започнаха набези против интернационалните плавателни съдове, плаващи във водите на Червено море. Атаките, съгласно тях, са в отговор на нападението на Израел против линията Газа.
Прочетете още
" Действията ни в Червено море, Баб ал-Мандебския пролив, Аденския залив и Арабско море не са ориентирани против други кораби и не вредят на интернационалното мореплаване или на комерсиалното придвижване на друга страна. Те са ориентирани само и единствено против израелския зложелател. Няма да останем безучастни, в случай че американците се изкушат да ескалират още повече и да извършат нелепост, като се насочат към нашата страна или стартират война против нея. Всяко американско посягане ще получи отговор от нас и ние ще превърнем американските бойни кораби, ползи и навигация в цел за нашите ракети, безпилотни самолети и военни интервенции ", 
съобщи водачът на хусите Абдел Малик Хуси. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР