Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо обяви, че е

...
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо обяви, че е
Коментари Харесай

Гуайдо търси връзки с армията на САЩ в опит да вземе властта във Венецула

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо разгласи, че е инструктирал своя политически делегат във Вашингтон неотложно да завърже връзки с американските военни , в опит да наложи по-голям напън върху президента Николас Мадуро да подаде оставка , написа английският в. " Гардиън ".

Гуайдо посочи, че е помолил Карлос Векио, който Съединени американски щати признават за дипломат на Венецуела, да стартира " директна връзка " с концепцията за възможна военна " съгласуваност ".
 Гуайдо е подготвен и чака предложение за военна интервенция на Съединени американски щати
Гуайдо е подготвен и чака предложение за военна интервенция на Съединени американски щати

Помпео упорства неотложно да се освободи зам.-председателят на Народното събрание

Коментарите, направени в края на протест, са най-категоричното обществено искане на Гуайдо до момента за по-голямо присъединяване на Съединени американски щати в бързо разрастващата се рецесия в страната. Въпреки че Гуайдо неведнъж е повтарял мнения от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, че " всички разновидности " за премахване на Мадуро от власт са на масата, малко на брой в Съединени американски щати или измежду венецуелската съпротива преглеждат военни дейности като евентуални . Нито пък Белия дом е дал индикации, че съществено обмисля сходен ход.

Ала до момента в който напрежението сред Съединени американски щати и Мадуро остава високо, дрънкането на оръжия става все по-шумно .
 Съединени американски щати пробват да финансират Гуайдо
Съединени американски щати пробват да финансират Гуайдо

За да може да заплаща на държавни чиновници и военнослужещи и да смъкна Мадуро

В събота венецуелският министър на защитата Владимир Падрино осъди " противозаконното навлизане " от страна на катер на американската брегова защита в териториалните води на Венецуела. Той не даде никакви доказателства за това, само че увери, че венецуелските кораби са принудили кораба да се отдръпна.

" Не знам дали други републики ще одобряват сходни дейности в техните територии, само че ние няма да го сторим ", настоя той.

Пол Аманда Азубуике, говорителка на американското южно командване, съобщи, че катерът на американската брегова защита е провел задача за битка с опиатите в интернационалните води на Карибско море. Тя отхвърли да разяснява в детайли проблема.

Преди дни Падрино също по този начин осъди опитите на американските военни да посеят раздори в казармите във Венецуела , което провокира ядосан отговор от страна на адмирал Крейг Фолър, който е началник на южното командване на Съединени американски щати, и който сподели, че е " в подготвеност " да помогне на Гуайдо.
 Гуайдо разгласи обща стачка: Режимът на Мадуро е мъртъв
Гуайдо разгласи обща стачка: Режимът на Мадуро е мъртъв

На 2 май стартира национална стачка…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР