Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че в РС

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че в РС
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ обяви парламентарно мнозинство за кабинет

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи, че в районен съд Македония има ново парламентарно болшинство. Албанската партия " БЕСА " е напуснала обединението със СДСМ и минала в съпротива

" Идва ново бъдеще, ново време и нова вяра. Изправени сме пред нови провокации. Осъзнаваме и сме признателни за поддръжката. Заедно ще успеем. Македония ще успее. Имаме ново парламентарно болшинство ", написа Мицкоски във Facebook.

Той разгласява фотография, на която с изключение на досегашните сътрудници на ВМРО-ДПМНЕ - " Албанският Алианс " и " Алтернативата ", участват още Димитър Апасиев от " Левица " и Ариянит Ходжа от " БЕСА ".



Ходжа бе министър на земеделието в досегашния кабинет на Зоран Заев.

След загубата на локалните избори министър председателят Зоран Заев разгласи, че ще подаде оставка като министър председател и водач на ръководещата партия СДСМ. Управляващата коалиция обаче се надява да сформира нов кабинет с различен министър председател. Освен това Заев още не е подал публично оставка и има апели да преразгледа позицията си.

Мицкоски сподели, представен от БГНЕС, че в случай че Зоран Заев не подаде оставка, те ще изискат избор на съмнение в Народното събрание.

" Има болшинство и то ще подсигурява, че държавното управление на СДСМ е към този момент минало. Очакваме оставката на Заев....Всички разновидности са вероятни ", сподели Мицкоски без да прецизира какво значи това.

С прекосяването на " БЕСА " към ВМРО-ДПМНЕ новото парламентарно болшинство ще има 61 народен представител в 120-местното Народно заседание на районен съд Македония.

" БЕСА " има 3-ма депутати.

Веднага след оповестението на новината, че в РСМ има ново парламентарно болшинство Социалдемократическият съюз прикани " за съдействие с всички демократични сили с цел да не се стигне до нови разправии, закъснение на РСМ и нови междуетнически спорове ".

Според СДСМ " на една маса са се събрали съперниците на НАТО и на Европейски Съюз “.

" Този състав е в спор с правилата и политическите полезности. Подобен състав не може да предложи нищо, нито в полза на жителите, нито в полза на националните ползи на страната, тъй като единственото общо на тази маса е желанието за власт. Ако в действителност има ново парламентарно болшинство чакаме това нещо да се удостовери в Народното събрание и да бъде определено ново държавно управление “, се показва в позиция на СДСМ.

Според партията на Зоран Заев в новото парламентарно болшинство вземат участие " нацистите и фашистите от " Левица ".

Лидерът на Демократическия съюз за интеграция Али Ахмети заяви от своя страна, че след оставката на Заев от партията водят интензивни договаряния с всички, с изключение на с тези, които са против Охридският контракт, Преспанското съглашение, Договорът за добросъседство, НАТО, Европейски Съюз, Република Косово и албанският език ".

Сегашното парламентарно болшинство от 62 депутати е формирано от водената от СДСМ коалиция, която включва БЕСА, НСДП, ЛДП, ДОМ, Демократичен съюз, ВМРО-НП, Партия на пенсионерите, Сръбска партия в Македония, Демократическо придвижване на турците, Партия за деяние на турците, ДСИ и ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР