Лидерът на нареди на експерти в страната да намерят начин

...
Лидерът на нареди на експерти в страната да намерят начин
Коментари Харесай

Президентът на Туркменистан нареди да бъдат загасени Портите на ада

Лидерът на подреди на специалисти в страната да намерят метод да изгасят голям пожар, вилнеещ пет десетилетия в голям кратер над находище на природен газ, който е наименуван " Портите към пъкъла ".

Поради стопански аргументи и поради опазването на околната среда президентът Гурбангули Бердимухамедов в изказване по държавната телевизия изиска пламъците в газовия кратер Дарваза посред пустинята Каракум да бъдат изгасени, оповестява БНР.

" Франс прес " отбелязва, че Бердимухамедов насочи същото искане и през 2010-а година, само че огънят не е спрял и до през днешния ден, а предходни опити за потушаването му са били несполучливи.
свързани новини4190на 13.02.20215212на 20.11.2019
Той лумва през 1971-а година след неточност по време на сондажна интервенция на Съветския съюз. По думите на Бердимухамедов кратерът, дело на човешка активност, се отразява негативно на околната среда и здравето на хората, живеещи наоколо до него. В обръщението си той акцентира, че се губят скъпи естествени запаси, които могат да донесат облага, която да се употребява за подобряването на живота на хората. Кратерът, който е необятен 70 метра и 20 метра бездънен, е известна туристическа атракция в централноазиатската страна.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР