Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов с остра реакция

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов с остра реакция
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Моментът не е подходящ нито за нови избори, нито за нови сътресения


Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов с остра реакция против премиера Кирил Петков. В профила си във Facebook Трифонов декларира, че Петков се пробва да заобиколи коалиационното съглашение и да отхвърли без никакво изискване ветото на България за Северна Македония. Той дефинира мненията на Петков за претендента на Има Такъв Народ за началник на Българска народна банка Любомир Каримански като нецензурни и невъзпитани.

От държавната осведомителна работа обясниха, че следва да се срещнат с написаното от водача на Има Такъв Народ.

" Уважаеми българи и уважаеми сътрудници от обединението, която ръководи сега България, времената са такива, че моментът не е подобаващ нито за нови избори, нито за нови разтърсвания. Затова откровено се надявам, че министър-председателят ще ревизира отношението си и към Северна Македония, и към избора за началник на Българска народна банка. Защото това са въпроси, които касаят освен ръководещата коалиция, а всички българи " - това написа във Facebook водачът на " ИТН " Слави Трифонов.



Според Трифонов министър председателят Кирил Петков се пробва да заобиколи съдружното съглашението за Република Северна Македония.

„ За страдание, министър председателят Кирил Петков от самото начало се пробва да заобиколи това съглашение и да отхвърли ветото на България без никакви условия. Той желае до края на юни да стартират договаряния със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази страна. Уточнявам, че това той правеше без да съгласува изказванията и дейностите си освен с дипломатите от Министерство на външните работи, само че и без координиране с съдружните сътрудници, камо ли с Народното събрание ", показва Трифонов в поста си.

Той насочва рецензии и във връзка избора на нов шеф на Българска народна банка.

„ Днес с учудване разбрах, че Кирил Петков си е разрешил да направи извънредно нецензурна, груба и невъзпитана подготовка в персонален проект към господин Любомир Каримански, претендент за шеф на Българска народна банка. От почитание към вас няма да изтъквам точните му думи. Искам единствено да му припомня, че изборът за началник на Българска народна банка е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет ", отбелязва Трифонов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР