Лидерът на групировката Ислямска държава (ДАЕШ), Абу ал-Хасан ал-Хашими ал-Курайши,

...
Лидерът на групировката Ислямска държава (ДАЕШ), Абу ал-Хасан ал-Хашими ал-Курайши,
Коментари Харесай

Лидер на ДАЕШ е ликвидиран

Лидерът на групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ), Абу ал-Хасан ал-Хашими ал-Курайши, неотдавна е бил погубен в борба. Това заяви Fox News, като цитира изказване на терористичната група.

Подробности по случая не са били оповестени от групата. Не се обяснява по кое време, къде и по какъв начин се е случило това.

Белият дом към момента не е удостоверил посредством самостоятелен източник гибелта на Ал-Курайши.

" Със сигурност приветстваме новината за гибелта на различен водач на ДАЕШ ", сподели координаторът на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред кореспонденти в сряда. В момента не разполагам с спомагателни детайлности, които да дава. Все още работим по въпроса. "
 Съединени американски щати унищожиха водача на
Съединени американски щати унищожиха водача на " Ислямска страна " в Сирия

Той е отговарял за мрежите отвън Сирия и Ирак

Припомняме, че това е втори водач на джихадистите, премахнат през тази година. 

През юли, водачът на " Ислямска страна " в Сирия, един от петте най-високопоставени водачи на групировката Махер ал-Агал, е бил погубен при въздушен удар на Съединени американски щати. 

В изказване Централното командване на Съединени американски щати сподели тогава, че Ал-Агал е бил погубен при нахлуване с дрон в Северозападна Сирия, а негов непосредствен помощник е бил съществено ранен.

" Тази интервенция е планувана задълбочено, с цел да се подсигурява сполучливото й осъществяване. Първоначалният обзор демонстрира, че няма цивилни жертви ", се прибавя в изказването.

В него се споделяше още, че Ал-Агал е виновен за развиването на мрежите на групировката отвън Ирак и Сирия. Това е следващ удар върху напъните на ислямистката бунтовническа група да се реорганизира като партизанска мощ, откакто загуби огромни елементи от следената от нея територия.
 Ключова фигура в
Ключова фигура в " Ислямска страна " задържаха в Турция

Ердоган дефинира задържания като " един от най-важните водачи " на " Ислямска страна ".

През май  Операцията по залавянето му бе осъществена от отдела по битка с тероризма, в съгласуваност с няколко разузнавачи.

Предишният началник на терористичната организация бе погубен в Сирия по време на антитерористична интервенция на Съединени американски щати през февруари 2022 година.Това бе Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши, братът на арестувания, който се самовзриви по време на ареста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР