Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя да бъде сключено коалиционно

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя да бъде сключено коалиционно
Коментари Харесай

Борисов настоява да се сключи коалиционно споразумение с ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя да бъде подписано съдружно съглашение с " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

Посланието пристигна от Велико Търново, където се организира Национално заседание на партията.

На Националното заседание на ГЕРБ в историческото читалище " Надежда " във Велико Търново Бойко Борисов уточни пред депутатите и кметовете от партията, че или се подписва коалиицонно съглашение с " Продължаваме промяната - Демократична България ", или играта е на " Сърдитко Петко ", и упрекна ръководещите, че са " узурпирали цялата власт и по този начин са почнали подготовката си за локалните избори ". 

Без да има диспути, както се очакваше, ГЕРБ и Бойко Борисов дадоха отговор на вчерашните седем оферти на ПП-ДБ.

" Да се напише съдружно съглашение, където да се реши всичко. Като си дойдат от там, където са отишли, ще се срещнем и ще продължим. Ние им предложихме съдружно съглашение, само че трябваше да мине месец и половина, с цел да се сетят, че единствено по този начин работи същинската коалиция. Трябва всичко се написа и всичко да се подпише ".

Борисов настоя, че неговата партия следва декларацията, която ротационните министър председатели Николай Денков и Мария Габриел показаха при оповестяването на кабинета.

Вицепремиерът Мария Габриел съобщи пред Националното заседание на ГЕРБ, че повече от всеки път е нужно държавното управление да работи за национално виновен дневен ред и за европейското развиване на България, и предизвести:

" Всеки опит този национално виновен дневен ред да бъде сменен с персонален или преследващ користни цели, ще бъде безмилостно подложен на критика освен от нас, от българските жители ".

Мария Габриел съобщи, че държавното управление работи добре, а връзките ѝ с премиера Николай Денков са положителни:

" Наистина всеки ден ние с учен Денков от ден на ден демонстрира по какъв начин прелестно работим в екип. Ние си имаме доверие, ние обсъждаме, ние се вслушваме в мнението на другия и мисля, че това е очевидно за всеки един от вас. Истината е, че това е работещото решение. Това е, което си представям като " Екип България ". Аз мисля, че на този стадий би трябвало в действителност да продължим с двете основни думи, върху които акцентирам още през цялото време - разговор и разсъдък ".

Томислав Дончев уточни, че какъв брой дълго ще работи държавното управление Денков-Габриел, зависи и от самото държавно управление и какви решения в интерес на жителите взема то, и очерта по думите му, кои са двата най-големи риска:

" Първият риск е съчетанието сред самонадеяност и липса на подготовка. Това може да се трансформира в злополука. Вторият огромен риск е заплахата от преяждане с власт ".

Делян Добрев предложи депутатите от ГЕРБ-СДС да сезирант способените институции със сигнали за източване на 2 милиарда лв. в енергетиката от настоящето държавно управление, а Костадин Ангелов укори ПП-ДБ, че ръководят страната като хеджфонд или стартъп.

С Националното заседание на ГЕРБ във Велико Търново беше сложено началото на подготовката на партията за локалните избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР