Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира остро думите на премиера

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира остро думите на премиера
Коментари Харесай

Борисов към Петков: В България не е имало фашисти, отказа се от подвига на цар Борис

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява остро думите на премиера Кирил Петков, че у нас е имало фашистски режим.

„ В България не е имало фашисти. С думите си Кирил Петков се отхвърля от подвига на цал Борис и българския народ, който се е опълчил на Хитлер. Спасили сме 50 хиляди евреи, има монументи в Израел и с тези думи ние се отказахме от това “, съобщи остро Борисов. „ Спете умерено, Банско остава свободно. Представете си на среща с гърците или турците да кажат, че няма да имат териториални искания. Никога пред мен македонски политик не си е разрешавал да каже сходно нещо и през вчерашния ден е първа вест, че РСМ няма да има териториални искания. Нациите и народите се крепят на историята, а ние я оставяме на назад във времето. “

„ Минали сме през доста неприятни, тъжни и нещастни събития на нашата татковина, само че сме се въздигали. Такава тематика да ми повдигат, че се отхвърлят от историята. За първи път отива като общественик и да не постави едно цвете пред паметника на Гоце Делчев. “, добави някогашният министър председател.

Борисов разяснява и директната линия към РСМ, като съобщи, че тя ще би трябвало да се дотира от страната и даде за образец, че РСМ си строят автомагистрали към Косово и Сърбия, само че не и към нас.

По мотив думите на Пендаровски, че у нас имало македонско малцинство е добре да се види Конституцията ни, която дава равни права на всички. Борисов счита, че това е рисково, тъй като в случай че РСМ признае българско малцинство, то ще чакат ли взаимност.

Лидерът на ГЕРБ добави, че Петков доста ловко е бил вкаран в клопката на фашизма и е рисково да се приказва за сходно нещо. Той напомни по какъв начин единствени българите са избавили над 50 хиляди евреи - единствените и има открити монументи и в Израел.

Влизайки в клопката за фашизма ние се отхвърляме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер.

„ Точно въпроса за историята и тези проблеми които замитаме ни спираха тези две години. Работата на историческата комисия, учебниците, надписите по паметниците, езика на омразата. ", съобщи той.

Бойко Борисов е безусловно срещу да се употребява език на ненавист и оскърбление от страна на България.

„ Никога нашата памет не би трябвало да изневерява, че Гърците бяха същински съседи и ни помогнаха, ние би трябвало да създадем същото, само че има тематики по които не може да се отстъпва. Ще спим умерено, няма да има териториални искания към страната ни. А за късото име беше говорено още преди две години “, напомни Борисов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР