Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат в Шумен от

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат в Шумен от
Коментари Харесай

Митрополит Йоан към Борисов: Повече от 15 години, за каквото сме ви помолили, сте го направили

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат в Шумен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.
Владиката благодари на Борисов за оказаната финансова поддръжка от третия кабинет на Борисов с 500 000 лева за храма и добави, че православието е значима опора на националния дух, а в църквата нещата стават, тъй като има Божие благословение и берекет.

" Всеки един християнин е един дребен Христос. В нашите каузи нямаме ли печата на Христос, нищо не се случва ", съобщи митрополит Йоан и се обърна към Борисов: " Вие проявихте своята човещина, а като в този момент си нямаме човек като вас, нещата не се случват. Повече от 15 години, за каквото сме ви помолили, сте го създали. "

" Колкото повече има храмове, колкото повече се ускорява религиозността на човек, толкоз повече той демонстрира Божия облик в себе си. Вие сте набожен човек и знаете - в никакъв случай човек не остава без врагове, които да му търсят сметка за нещо. Защото в последна сметка арената на духовната битка на индивида е в него - в неговия разум и в неговото сърце ".

Получихте най-висшия медал на епархията, тъй като помогнахте за дома Господен, сподели митрополита.
Не инцидентно и вашето слово постоянно стартира с " Да внимаваме ". Без Господ нищо не можем да създадем! Правилно казахте, дядо епископ, че поколението е изпуснато от църквата. Затова всяка събота и неделя повеждам младежите от ГЕРБ, обърна се Борисов.

ГЕРБ подарява 50 000 лева за храм " Свети Райко Шуменски ".
https://www.facebook.com/desislava.atanasova.18659/posts/3168028320078464
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР