Лидерът на БСП Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик
Коментари Харесай

Нинова: БСП е против отпадането на ограниченията за закупуване на земеделска земя



Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила разяснява решението на Инспектората на Висшия правосъден съвет (ВСС) да приключи инспекцията по аферата "ЦУМ гейт ". По думите й Георги Гергов не е направил нарушаване.

"Партията беше въвлечена в скандал ", призна тя.

Мотив за прекратяването е, че няма нищо неправилно и смущаващо в срещата на основния прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила, предприемача Сашо Дончев и тогавашният член на управлението на Българска социалистическа партия Георги Гергов в кабинета на Гергов в ЦУМ. Целта на инспекцията беше да откри дали Цацаров е уронил престижа на магистратите като е нарушил нормите от Кодекса за етичното държание на магистратите.

"БСП е срещу отпадането на рестриктивните мерки за закупуване на земеделска земя - на следващия ден ще желая среща с ръководителите парламентарните групи ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция след съвещание на Изпълнителното бюро на партията.

Нинова разяснява, че земята е национално благосъстояние на България. "Земеделската е планувана за произвеждане на селскостопанска продукция “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. По думите й предлагането не подсигурява в чии ръце ще попадне тази земя, нито че тя ще бъде употребена за произвеждане.

"Смятам, че би трябвало да защитим националния си интерес “, безапелационна бе Корнелия Нинова. Според нея българската земеделска земя е най-евтина в Европейски Съюз и тя ще получава европейски дотации и то на декар повърхност. „ Идва някой жител на друга страна, купува земеделска земя, не е длъжен да създава, заявява я и получава дотация за тази земя, т.е. неговият интерес той ще си го отбрани “, сподели Нинова.

Тя изясни, че редица страни в Европейски Съюз имат своите ограничаващи ограничения и процедури за такова свободно закупуване на земеделска земя. Според нея има благоприятни условия за деяние. „ Ние предлагаме държавното управление да изиска отсрочване на този въпрос. Утре ще беседвам с другите водачи, всички евродепутати от всички партии като българи да се обединят “, прикани Нинова. По думите й те би трябвало дружно да потърсят диалог в Брюксел.

„ Ако не се стигне до такова единодушие и разискване в Брюксел, не е толкоз ужасно да влезем в правосъден спор и България да отбрани националния си интерес “, уточни Нинова. По думите й специалисти не изключват да се завоюва такова дело.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР