Лидерът на белоруската опозиция Светлана Тихановская се срещна в Лондон

...
Лидерът на белоруската опозиция Светлана Тихановская се срещна в Лондон
Коментари Харесай

Борис Джонсън увеличава тройно финансовата подкрепа за гражданското общество в Беларус

Лидерът на белоруската съпротива Светлана Тихановская се срещна в Лондон с английския министър председател Борис Джонсън, заяви Би Би Си.

" Министър -председателят очерта стъпките, подхванати от Обединеното кралство за изправяне на режима пред правораздаването, в това число налагането на наказания против самия Лукашенко. Той акцентира уговорката на Обединеното кралство да оказва помощ на беларуския народ и по -специално сподели, че средствата, отпуснати за подкрепяне на гражданското общество в Беларус тази година ще се утрои “, се споделя в известие на Даунинг Стрийт 10. Подробности за съответно число не се оповестяват.

„ Ние мощно поддържаме народа на Беларус и мисля, че бяхме едни от първите, които постановиха наказания след отвличането на самолета с Роман Протасевич “, добави английският министър председател.
 Без ограничавания в пандемията: Англия организира неповторим опит Без ограничавания в пандемията: Англия организира неповторим опит
В понеделник Англия означи “Деня на свободата ”, откакто множеството ограничаващи ограничения против разпространяването на...

Тихановская от своя страна благодари на Джонсън за поддръжката.

„ Много е значимо да се разбере, че една от най -мощните страни в света поддържа Беларус “, сподели тя.

Срещата продължи към 25 минути.

Съобщава се, че Тихановская и Джонсън са обсъждали: политически пандизчии и техните фамилии, студенти, лекари, служащи и други.

Освен това те разискаха наказания против беларуските управляващи.
 Борис Джонсън се самоизолира за седмица - поради английския здравен министър Борис Джонсън се самоизолира за седмица - поради английския здравен министър
Премиерът на Англия Борис Джонсън и английският канцлер на държавната хазна Риши Сунак взеха решение да се самоизолират след контакт с...

„ Важно е те да бъдат ефикасни и координирани със страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада “, се споделя в изказване на Даунинг Стрийт 10.

Освен това Тихановская и Джонсън разискали поддръжката за беларуската диаспора във Англия, както и опцията да се повдигне въпросът за ситуацията в Беларус в интернационалните организации - ОССЕ, Съвета за сигурност и Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

" С течение на времето терорът против белорусите стартира да визира живота и сигурността на други страни. Най -яркият образец е миграционната рецесия: режимът употребява незаконните мигранти като възмездие на Литва и Европейския съюз за поддръжката им към беларусите ", сподели Тихановская.

Лидерът на белоруската съпротива също описа на премиера за случая със спортиста Кристина Тимановская и гибелта на белоруския деятел Виталий Шишов в Украйна.

Миналата седмица Тихановская се срещна в Белия дом с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР