Лидерът на Атака Волен Сидеров отказвал да приеме призовката и

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров отказвал да приеме призовката и
Коментари Харесай

Волен Сидеров отказал да приеме призовката и да се яви на разпит

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров отказвал да одобри призовката и да се яви на разпит в полицията, заяви " 24 часа ", като се базира на проверяващи.
Тази заран от Софийската районна прокуратура оповестиха, че са се самосезирали във връзка телевизионно присъединяване на Сидеров по партийната телевизия " Алфа " в неделя.

" В телевизионно предаване, излъчено на 12 април 2020 година, Сидеров неведнъж приканва за нарушение на заповед на министъра на опазването на здравето по отношение на пандемията от новия ковид. Същите апели са изпратени на средствата за всеобщо осведомление и под формата на прессъобщение със заглавие: " Излезте всеобщо на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски! ", се споделя още в известието на прокуратурата.

Разследването е предоставено на проверяващ служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Днес преди обед призовкар отишъл в телевизия " Алфа ", с цел да връчи призовка на партийния водач, който в този момент е общински консултант.

Волен Сидеров не бил открит, а работещите в малкия екран отказвали да спомагат и да кажат на органите на реда къде се намира.

В следобедните часове въпреки всичко призовката била връчена на водача на " Атака ", само че не персонално, а посредством юрист.

От прокуратурата не прецизират по кой член от Наказателния кодекс е следствието, само че най-вероятно става дума за поправения поради изключителното състояние текст за нapyшaвaнe нa мepĸите пpoтив paзпpocтpaнeниeтo нa зapaзнa бoлecт пo вpeмe нa пaндeмия и извънpeднo пoлoжeниe, което се санкционира със затвор до 5 години и санкция от 10 000 дo 50 000 лeвa.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР