Лидерът на “Атака Волен Сидеров е осъден за обида и

...
Лидерът на “Атака Волен Сидеров е осъден за обида и
Коментари Харесай

Сидеров осъден да плати 5000 лв. за клевета срещу Искрен Веселинов

Лидерът на “Атака ” Волен Сидеров е наказан за засегнатост и клюка против Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация и би трябвало да заплати 5000 лева Това реши Софийският градски съд, представен от. Преди това и районният съд излезе с присъда за същите прегрешения, само че му дефинира две санкции - от 3000 лева и 5000 лева

Припомняме, че през 2017 година “Атака ”, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ се явиха на парламентарните избори за 44-то Народно заседание като коалиция " Обединени патриоти " и имаха обща парламентарна група.



Волен Сидеров. БГНЕС

Сидеров води две листи за предварителния парламентарен избор на 2 април тази година - в София и Варна, само че от името на “Неутрална България ”. В обединението с изключение на “Атака ” влизат още Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти и Русофили за възобновление на Отечеството.

Делото против Волен Сидеров е заведено от Веселинов поради изявление на атакиста във в. “24 часа ” на 16 септември 2019 година, в което го назовава “лъжец ”. Сидеров припомня, че Веселинов е в управлението на Вътрешна македонска революционна организация - " Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация лъже брутално в огромна централна медия ", възмущава се водачът на " Атака ".

Обидите на Сидеров са в отговор на представителя на Вътрешна македонска революционна организация, който също пред “24 часа ”, разяснява вътрешен за ПГ спор. Според Сидеров депутатската група би трябвало да се разпусне, тъй като без неговата партия тя не е законна. Веселинов дава отговор, че “Атака ” в никакъв случай не е попадала в името на ПГ.

Така Софийски градски съд обобщава, че " фактическа конюнктура не се разграничава от възприетата от СРС, само че съдържа условия, които я допълват ".

И допълват, че “нe cлeдвa пoд идeятa зa cвoбoдa нa изpaзявaнeтo в eднo дeмoĸpaтичнo oбщecтвo дa ce oтпpaвят пoзopящи и ĸлeвeтничecĸи зa личнocттa твъpдeния ”.

" Инĸpиминиpaнитe изpaзи пo paзглeждaнoтo дeлo пo cвoeтo ecтecтвo нe пpeдcтaвлявaт чacт oт “cвoбoднa пoлитичecĸa диcĸycия ”, a cе зacягaт пpяĸo личнocтнoвaтa caмooцeнĸa нa caмия тъжитeл и тaзи нa ocтaнaлитe члeнoвe нa oбщecтвoтo зa нeгoвия пpoфecиoнaлизъм и eтиĸa’, изясняват от Софийски градски съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР