Личността оказва голямо влияние на поста премиер, особено в общества,

...
Личността оказва голямо влияние на поста премиер, особено в общества,
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Личността на премиера е изключително важна, особено при липса на традиции

" Личността оказва огромно въздействие на поста министър председател, изключително в общества, в които няма политическа традиция . Социалната конструкция е неоформена. Единият споделя, че е десен, само че би трябвало да си изразител на ползите на едно капиталистическо общество или група. Другият бил ляв, но съставлява левите олигарси . Третият се счита, че е в средата, а в действителност желае да бъде и от двете страни. ".

Това сподели пред БНР първата жена-премиер на България Ренета Инджова. Тя е министър-председател на България в 84-тото (служебно) държавно управление, назначено от президента Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995 година

По думите й личността е значима. Особено в условия, когато не е построена традицията и опцията да се рекрутира от обществото оня, който съставлява обществената конструкция - тези, които съставлява.

" Та не беше ли личността на диктатора 36 години нещото, което определяше даже и дали можеш да разказваш вицове, или ще си мълчиш . И в този момент, когато неговият охранител (Бойко Борисов бе охранител на Тодор Живков) е станал за смях на целия свят , и вие казвате - той три мандата, пък аз три месеца. Ами той за тези три мандата направи лицето на България такова, че аз не знам какъв брой десетилетия са нужни, с цел да почистим този облик ", сподели Инджова.

Тя счита, че заради изправящата функционалност и роля още веднъж се пада на дамите.

" Обръщам се към дамите, които са жертва на издевателства, това отношение, което моделът Борисов към всички, които работят в публичния бранш прояви . Онази приласкателна и прелъстяваща мощ, която той до ден-днешен продължава да ползва към дамите. Като започнете от неговите най-близки, които му вършат облика, и стигнете до тези, които са си на работното място и би трябвало да бъдат прегръщани, с цел да бъдат снимани . Неща, които по света са неприемливи ", сподели Инджова .

По думите й и не желае да бъде подлаган на каквото и да било оскърбление . Никаква " Истанбулска спогодба " не е нужна, с цел да могат дамите да се изправят против това зло, което ги унижава .

Обръщайки се към дамите от разнообразни специалности тя ги прикани да се изправят. " За морално изчистване и видоизменение изобщо на държанието ни всяка минута, всяка секунда. Това значи, че нещата са стигнали до там, където о бщите стандарти, общото държание - виждате, желаят все да се приказва, концесионира , да се вършат сделки едни с други ", сподели Инджова и заключи, че механизмът ни на развиване до момента е бил основан на тази основа.
 Парламентът ще ревизира държавното управление 10 години обратно
Парламентът ще ревизира държавното управление 10 години обратно

Мая Манолова: Вече са постъпили десетки сигнали в комисията

Когато една обстановка се е трансформирала в покруса, един катарзис е нещото, което ще освободи обществото. Тази мъртва хватка, в която сме, сподели Инджова.

По думите й още приказваме за мафия, тъй като свикнахме да живеем в условия на мафия .

" Може би българинът си харесва да има някой, който да го пази от други . И мафията в България извършва тази роля. Той седи и чака тази мафия да е благосклонна към него . И в последна сметка да има за всички ", изясни мисловният модел Инджова.

Ако забелязвате, още веднъж стартира утихване по въпроса - ще се прави ли интервенция " чисти ръце ". Ще се реализира ли правдивост и отмъщение, а това е, което хората желаят и те го желаят 30 години. Но го желаят по някакъв неизречен метод. В последните 10 месеца излязоха на улицата и желаят единствено и само това, сподели тя.

Припомняме,, за което бе дала спорни показания.

Тя счита, че новите политици, в случай че се изплъзнат от този първи и най-съществен императив на нашия живот през днешния ден, ще се излъжат.
 България пада на 112-то място по независимост на словото в света
България пада на 112-то място по независимост на словото в света

Европейските публицисти са в неволя, а незабавно след България са Индонезия, Бенин, Замбия, Гватемала и Габон

" За тези 30 години България продължи да съществува без контра и салда на властта в лицето на правна и правосъдна система. Продължи да съществува в дундурканията на една медийна система, която е отстъпила едно място обратно в независимост на изложение - не 112-о място би трябвало, и 140-о място за нас е доста ", сподели Инджова.

Тя е безапелационна, че медийната независимост и правосъдната система са главно отговорните за невъзможността българското общество да излъчи сили и генератори за наказване и отмъщение за закононарушения. Ние тук знаем, че живеем в най-безнаказаната, в най-корумпираната, в най-невъзможната - даже да се покаже истината за системата, в която живеем - страна , сподели Ренета Инджова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР