Личната изповед на един честен хирург! Истината ще ви разтърси! Писмото

...
Личната изповед на един честен хирург! Истината ще ви разтърси! Писмото
Коментари Харесай

Това писмо на един честен хирург, които подаде оставка разтърси всички в интернет. Истината ще ви изуми

Личната изповед на един почтен хирург! Истината ще ви раздруса! Писмото на един хирург, подал оставка, провокира огромен отзив в обществените мрежи. В писмото си той разкрива истината за това какво тъкмо се случва в медицинските среди.

“Не мога да работя пълноценно в тези условия, които се дефинират от моите сътрудници.

Не мога да устоявам децата си с парите, които ми заплаща нашата страна.

А възпитанието ми не ми разрешава изнудването на пациента с “финансови благодарности ”.

Не мога да се усмихвам в отговор на грубите и пияни селяндури. Не мога да бъда безразличен, откакто чуя израза “Докторе, вие сте задължен! ”, “Ако не извършите това, ще напиша тъжба. ”

Уморен съм от несигурността, от обстановката, в която всеки те блъска във въртележката, от която желая да избягам и която губи моето скъпо време.

Омръзна ми да работя от седем сутринта и когато стигна до “финала ”, действително да не разполагам с време, тъй като би трябвало да се оправя с всички случаи на хартия.

Аз не мога да се занимавам непрекъснато с административни въпроси! Аз би трябвало да върша това, за което в действителност съм учил и да церя пациентите! Но непрекъснато се преценявам с “правилната регистрация на медицинските случаи, ” с назначението на по-малко проби и проучвания, тъй като Здравната каса ме лимитира, мисля по какъв начин “миналия месец сме приключили със загуба …., ” мисля по какъв начин да се оправя с най-важното – “правилното попълване на медицинския картон ” и по какъв начин да поръчам по-евтини медикаменти.

Не мога да продължа да върша всичко това!

Исках да бъда доктор, хирург. Бих желал всички лекари да получават почтена и прилична заплата. Това обаче не се случва. Бюрократщината ме трансформира от хирург в чиновник-счетоводител. Треперя над всяко назначено проучване.

Никой не се интересува от това по какъв начин се отнасяме към хората. Всеки се интересува от това по какъв начин аз би трябвало да приема дадена обстановка, тъй като това дефинира здравната застраховка! Не, не одобрявам това! Ние нямаме боязън, че сме написали неверна информация в документите. Пациентите също не се интересуват от равнището на уменията ни. Те си мислят, че моята усмивка и тип, се дължат на многото пари, които получавам.

Оказва се, че главният ми прийом за труда ми, не е скалпелът, и, несъмнено, не е главата ми. Моят инструмент е ръката. Стажантите, идващи след дипломирането си, не могат да повярват на обстановката първоначално. Те безусловно се забиват в същото мочурище! Но няма връщане назад…

Всичко това е цялостна насмешка! Аз работя с документи. Да, заплащат ми за това, само че не мога да се назовавам доктор, камо ли хирург.

“Докторе, нуждая се от лекуване! ”. Но действителността в актуалния живот е, че ние просто правим услуга с медицински темперамент. Аз не желая да се занимавам с документи, знаейки, че работата ми не е от изгода за никого и моята специалност от област на изкуството се е трансформирала в бранш на услугите.

Мили хора, сътрудници, пациенти! Уморен съм. Затова депозирам оставка! И апелирам, не се разболявайте! ”

А. С., Бивш хирург

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР