LG се очертава като най-големият производител на битова техника тази

...
LG се очертава като най-големият производител на битова техника тази
Коментари Харесай

LG на път да изпревари Whirlpool при битовата техника


LG се обрисува като най-големият производител на битова техника тази година
(снимка: LG)

Тази година се чака LG Electronics да отнеме от Whirlpool купата на максимален производител на битова техника по индикатора доходи. Оборотът на LG в сегмента ще надвиши 20 милиарда д олара, а оперативната облага – 2 милиарда д олара, съгласно корейското издание „ Pulse от Maeil Business News Korea ” .

Приходите на подразделението „ Home Appliance & Air Solution ” (H&A) на LG, което дава отговор за битовите уреди и, са нарастнали с 15,5% през третото тримесечие на 2020 година до 5,18 милиарда $. В същото време оперативната облага на подразделението е рекордна и възлиза на 565,2 млн. $.
още по тематиката
Пазарните наблюдаващи чакат приходите и оперативната облага на H&A да се усилят надлежно с 11,8% и 107% през последното тримесечие (на годишна база), достигайки 232,8 млн. $ и 4,7 милиарда $. В резултат на това годишната оперативна облага на LG в сегмента ще  възлезе на 2,1 милиарда $ при доходи от 20 милиарда $ – това са най-високите равнища измежду всички производители.

Обикновено LG отстъпва на американския производител Whirlpool, който през последното тримесечие на годината доста усилва продажбите на, с помощта на промоциите за Черния петък. Така да вземем за пример, през 2019 година Whirlpool надмина LG по годишни продажби с резултат от 21,6 милиарда $ против 19,7 милиарда $ за южнокорейския снабдител.

Анализаторите на пазара обаче считат, че LG ще излезе победител през 2020 година, с помощта на търсенето на първокласни, което бележи растеж тази година, защото хората са принудени да останат у дома по време на пандемията COVID-19.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР