Левски завърши наравно 1:1 срещу ПАОК в Солун и елиминира

...
Левски завърши наравно 1:1 срещу ПАОК в Солун и елиминира
Коментари Харесай

Левски елиминира ПАОК след равенство в Солун

Левски приключи наедно 1:1 против ПАОК в Солун и отстрани гръцкия футболен вицешампион във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Роналдо вкара попадението за " сините ", които завоюваха с 3:1 общ резултат. Левски стартира нападателно и с преса в офанзива, макар че имаше удобна преднина от два гола от първия мач. Това даде стремежи от Станимир Стоилов резултат и " сините " поведоха с 1:0 в 25-ата минута, посредством бразилеца Роналдо.

През първата част само централният нападател Халед Нарей заплаши вратата на българите, а съдията Сесар Сото стопира два пъти играта за вода за футболистите поради жегата в Солун. През второто полувреме ПАОК натисна Левски и провокира неточност, след която изравни. В 56-ата минута Филип Кръстев загуби топката пред отбраната и резервата Диего Бисесвар изведе Тиаго Данташ, който преодоля Николай Михайлов за 1:1. ПАОК остана с 10 души на терена, откакто в 72-та минута Дъглас Аугусто получи червен картон откакто фаулира Уелтън в центъра на терена и бе изпъден от съдията от Испания.

Футболистите на ПАОК си изкараха още един червен картон в 80-ата минута. Това се случи след нарушаване в центъра на капитана Виейриня, който влезе в игра на полувремето. Първоначално португалецът получи единствено жълт картон, само че той оспори решението и пое след Аугусто към съблекалнята. Останали с девет души на терена, футболистите на ПАОК нямаха повече опция да нападат масирано. Така Левски в профил гръцките вицешампиони и направи " дребното знамение ", за което говореше треньорът Станимир Стоилов на конференцията преди мача.

Малтийският Хамрун ще бъде противник на Левски в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, откакто Спартанс победиха с 1:0 Вележ Мостар и отстраниха босненците с 2:0 общ резултат. Хамрун завоюва с попадение на 24-годишния бразилец Джони в 15-ата минута. В първия мач в Босна и Херцеговина прецизен бе Матю Гиломие в 30-ата. Мачовете сред Левски и Хамрун са планувани за 4 и 11 август.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР