Левски вече има комфортна преднина от 2-0 победи във финалната

...
Левски вече има комфортна преднина от 2-0 победи във финалната
Коментари Харесай

Левски с нова победа в Самоков, серията се мести в София

Левски към този момент има удобна преднина от 2-0 победи във финалната плейофна серия в НБЛ. „ Сините “ завоюваха и второто си посещение на Рилски състезател в Самоков, този път по-убедително – с 87:79 и по този начин направиха задачата на самоковци още по-тежка. Серията се мести в София. Първото домакинство на Левски е на 24 май, а второто – на 26.

„ Сините “ започнаха по-добре мача, само че в края на първата четвърт позволиха да бъдат настигнати за 20:20. Играчите, водени от Константин Папазов, обаче бяха по-напористи и до почивката натрупаха 6 точки задатък. Самоковци не се отхвърлиха и наваксаха 5 точки от изоставането си, с цел да влязат в последната четвърт единствено с точка закъснение. Гостите нанесоха своя удар в последната четвърт и завоюваха значимо преимущество преди идващите два мача от серията.

Домакините имаха отблъскващ ден от линията за углавен удар, като вкараха единствено 17 от 27 благоприятни условия. Не вървеше и стрелбата от тройката – 7 от 24. За сметка на това противникът им вкара 17 от 20 наказателни удара.

Тайрън Бразелтън, Данило Тасич и Кийт Бенсън бяха в основата на триумфа на Левски Лукойл. Бразелтън приключи с 20 точки, 5 битки и 6 асистенции. Тасич наниза 17 точки и добави 12 битки за следващия си дабъл-дабъл, а Бенсън вкара 16 точки. С по 12 точки се отличиха капитанът Чавдар Костов и Йордан Минчев.

Нико Карвачо, който преди началото на срещата получи наградата си за Играч на месец Април в НБЛ, изигра мощен мач за Рилски състезател и вкара 20 точки, 17 точки добави капитанът Златин Георгиев, а Тихомир Желев се отличи с 12. Макар и с травма в игра се появи и Алекс Симеонов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР