Левски, ЦСКА, Марица и повечето от водещите волейболни клубове у

...
Левски, ЦСКА, Марица и повечето от водещите волейболни клубове у
Коментари Харесай

Водещите волейболни клубове искат смяната на Данчо Лазаров

Левски, ЦСКА, Марица и множеството от водещите волейболни клубове у нас желаят привикване на изключително общо заседание за промяна на президента на федерацията Данчо Лазаров, който е на власт от 2002 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Клубовете оповестиха в “Пресклуб България ”, че упорстват за генерални промени в ръководството на федерацията – лимитирана мандатност на президента (до два мандата) и слагането на акцент върху развиването на детско-юношеските школи. Според инициативния комитет би трябвало да бъде образуван Управителен съвет от дейни членове, всеки от които да е зает с съответни планове и комисии. Освен това да има изпълнително бюро от експерти със заложени съответни цели за възстановяване работата на федерацията, както и развиването на волейбола в страната. Инициативният комитет предлага да бъдат основани нови действително работещи комисии към управителния съвет – треньорска, комисия на делегатите, маркетингова и така нататък, които да бъдат подпомагани от един публичен съвет от известни персони във волейбола. От инициативния комитет разкриха, че имат три вид за предложение за нов президент на Федерацията, като и тримата са членове на Управителния съвет, като намекнаха, че един от тях е Любо Ганев. В най-скоро време договарянията с тримата ще приключат и ще бъде оповестено името на предлагането на комитета, обясни Александър Попов.

Конкретните оферти включват още:
– Активна работа за привличане на спомагателни финансови средства от спонсори
– Превръщането на федерацията в мечтан и благонадежден сътрудник за спонсори и компании, с които работи за обезпечаването на другите си действия
– Създаване на политики и набиране на средства за в допълнение финансово подкрепяне на клубовете
– Открито и транспарантно ръководство на финансите
– Подпомагането на детско-юношеските в цялата страна както финансово, по този начин и с образование и основаване на единна методика на работа

“Вярваме, че е назрял моментът за генерални промени в ръководството на обичания ни спорт. Федерацията може и би трябвало да се ръководи по-отговорно и по-ефективно. Всички клубове имат потребност от една дейна и загрижена управителна организация, която да концентрира старания върху развиването на детско-юношеските школи. Тази федерация би трябвало да бъде правилен сътрудник към всички, с които е ангажирана, а точно – клубове, национални тимове и техните управления и екипи, спонсори и сътрудници ”, изрази мнението си президентът на ВК Левски Владимир Николов. По отношение на това, че за момента Инициативният комитет не е подсилен от първенците на България Нефтохимик 2010 и отбора на Монтана Волей, Николов разяснява, че те “за момента чакат да видят накъде ще задуха вятъра ”. Бившият капитан на националния тим също по този начин съобщи, че на процедура Българската федерация по волейбол е във банкрут и разкри, че към момента се дължат пари на някогашни треньори на националите, в това число Камило Плачи. Именно това ще е повода комитетът да желае цялостен финансов одит на Федерацията за няколко години обратно.

“Този предприемчив комитет се зараждаше в последните месеци, може би и година, като моментът на сформирането му просто съответства с последните събития във федерацията. Това съвпадане надали е инцидентно. Вярваме, че то е показателно за това, че във федерацията в действителност има потребност от възобновяване и слагане на едно ново начало ”, съобщи президентът на Марица Илия Динков.

“На първо място, бихме желали да забележим основаването на една работеща федерация. Това значи сформирането на изпълнително бюро от експерти, на които са сложени съответни цели за възстановяване на работата на БФВ, както и развиването на волейбола в страната. Работеща федерация значи и съществуването на интензивно работещи комисии към управителния съвет (треньорска, на делегатите, на състезателите, интернационална и т.н.), които дружно с един публичен съвет от изявени персони във волейбола, да работят за основаването на съответни политики, планове и старания, целящи подобряването на работата по всички посоки в нашия спорт ”, разгласи ръководителят на ЦСКА Александър Попов.

На днешната конференция участваха още президентът на Славия Иван Сеферинов и ръководителят на Виктория Волей Атанас Рогачев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР