Левски спечели дербито с ЦСКА в СуперлигатаВолейболистите на Левски София

...
Левски спечели дербито с ЦСКА в СуперлигатаВолейболистите на Левски София
Коментари Харесай

Левски спечели дербито с ЦСКА в Суперлигата

Левски завоюва дербито с ЦСКА в Суперлигата
Волейболистите на Левски София надиграха ЦСКА с 3:1 (28:26, 22:25, 25:17, 25:23) в мач от шестнадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в столичната зала “Универсиада “.

С това „ сините “ взеха реванш от „ алените “ за загубата си през първия полусезон, когато в зала „ Васил Симов “ отстъпиха със същия резултат. С този триумф Левски означи единадесета победа в шампионата, като с пет загуби и 31 точки заема трета позиция във краткотрайното класиране. ЦСКА резервира второ място в таблицата с тринадесет победи, три загуби и 37 точки.

Мачът се организира единствено пред поддръжници на „ сините “, като почитатели на "армейците" не бяха допускани. Треньорът на ЦСКА Сашо Попов още веднъж бе на скамейката, като ръководеше мача след три следващи срещи, в които отсъстваше заради здравословни аргументи.

„ Сините “ стартираха доста добре и поведоха със 17:12, само че гостите не се дадоха и изравниха играта, а развоят излезе отвън 25-та точка. В последна сметка на четвъртата си опция левскарите съумяха да се наложат с 28:26 и завоюваха гейма.

Във втората част ЦСКА поведе 14:9 и стартира да диктува играта. Левски съумя да се приближи единствено до 2 точки разлика – 20:22, след което ЦСКА наложи волята си и изравни играта 1:1 гейма.

В идващите два гейма опълчването продължи с цялостна мощ, само че в решителните моменти „ сините “ бяха по-издръжливия отбор на полето. Това се видя най-много в четвъртата част, когато домакините изоставаха с 14:19, само че наваксаха, а след двадесета точка бяха непоколебими. Те съумяха да устоят на всички офанзиви на противника затвориха гейма в своя изгода, като с това завоюваха и крайната победа с 3:1 гейма.

Най-резултатни за успеха на Левски бяха Трифон Лапков и Смилен Мляков, като и двамата приключиха с идентичен актив от по 22 точки. За ЦСКА с максимален актив бе Венцислав Георгиев с 18 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР