Левски се изправя срещу Пирин в Благоевград през уикенда. Колегите

...
Левски се изправя срещу Пирин в Благоевград през уикенда. Колегите
Коментари Харесай

Драган Михайлович: Готов съм да остана в Левски, ако клубът ме желае

Левски се изправя против Пирин в Благоевград през уикенда. Колегите от " Мач Телеграф " потърсиха за мнение един от бранителите на " сините " Драган Михайлович, който показа упованията си, както и задачите пред тима до края на сезона.
 Антоан Стоянов: Дебютът за Левски е един от най-хубавите моменти в живота ми
Антоан Стоянов: Дебютът за Левски е един от най-хубавите моменти в живота ми

" Всяка подготовка под управлението на Стоилов е надграждане "

Драгане, по какъв начин се чувстваш? От много време към този момент си в Левски, харесва ли ти?

- Да, харесва ми доста тук. Чувствам се добре и се надявам да приключим добре сезона.

От момента, в който пристигна на " Георги Аспарухов ", смени няколко треньори, какво е по-различното при Станимир Стоилов?

- Стоилов има задатък пред другите, тъй като към този момент е бил треньор тук и познава ситуацията. Има и триумфи с клуба и няма потребност да се потвърждава. Самочувствието, което той има, го предава и на тима. Това доста оказва помощ и на младите играчи. Той постоянно ясно и тъкмо изяснява какво желае от тях.

Усети ли магията на този клуб?

- Да, безусловно. Наистина като идва всеки чужденец гледа предишното и знае, че Левски е играл в Шампионската лига. Мисля, че публиката си е останала същата оттогава и обича все по този начин мощно тима си. Именно почитателите бяха първото нещо, което ми направи усещане. Някои чужденци, може и да не са го разбирали, само че ние които сме в този момент в Левски, осъзнаваме и усещаме тази обич. От най-малките до най-старите - всички правдиво поддържат тима и това се усеща.
 Шефът на Национална агенция за приходите: Левски има отговорности към нас, казусът е наболял
Шефът на Национална агенция за приходите: Левски има отговорности към нас, казусът е наболял

" Боби и Митко да намерят общ език "

Това ли те накара да се върнеш в Левски?

- Да, мога да кажа, че имах и други предложения с по-добри финансови условия, само че избрах да се завърна в Левски, тъй като усетих почит и почитание от клуба към мен и любовта на последователите.

На коя позиция се чувстваш най-комфортно? Играл си и като халф?

- Започнах да играя като чист бек в система с четирима бранители преди 3 години. Преди това съм играл в скица 3-5-2 и съм бил в лявата или дясната страна. Hо това е по-офанзивна скица, само че най-добре се усещам в средата на терена. Там ми харесва най-вече и се чувствам и най-добре. Сега кариерата ми потегли по различен път и се постанова да играя като бек и трябваше да се преквалифицирам.

Предстои мач с Пирин в Благоевград. Какви са ти упованията от идната среща?

- Очаквам победа. Само победи ни трябват против всеки тим. Трябваше да победим ЦСКА и Луцогорец, само че за жалост не успяхме. Това са двата тима, които досега преобладават в Първа лига, само че все пак показахме, че можем да се представим добре и против тях и да взимаме точки. Трябва да продължим по същия път и във всеки мач да се опитваме да побеждаваме. Откакто аз съм в тима, сме трети в класирането. Това значи, че сме свършили добра работа. Трябва да я довършим като финишираме трети.

Успяхте ли да се запознаете със стила на игра на Пирин?

- Пирин смениха треньора преди време. Имат качествени футболисти. Играят стабилен футбол, а сега се намират и в добра форма. Спазват прецизно тактическа дисциплинираност и това им оказва помощ да взимат точки и против по-силни тимове от тях. Няма да бъде лек мач, тъй като играем на непознат терен, само че би трябвало да отидем там и да победим.
 В Левски към този момент са спокойни
В Левски към този момент са спокойни

Ето за какво

Какво е настроението в тима?

- Отлично. Имахме време да упражняваме повече с младите играчи през паузата. Да свикнат и те с тренировките и условията в първия тим и това беше хубаво. В момента мисля, че сме заредени с положителна сила и би трябвало да я използваме, с цел да продължим да вървим напред и нагоре.

Налагат се млади играчи в тима. Виждаш ли бъдеще в тях? Израстват ли?

- Да, имаме добра школа, която работи добре с младите играчи. Технически са доста надарени, само че физически би трябвало да напредват още. Това постоянно е по този начин, когато приказваме за играчи, които са на 15-16 години. Левски има положително бъдеще с такива млади играчи и мисля, че тъкмо треньор като Мъри Стоилов доста ще помогне на такива момчета да навлязат и да се наложат в първия състав.

Има ли някой в тима, с който си в по-близки връзки?

- Да, има. С Билал Бари сме най-близки. Той идва при мен и аз вървя при него. Живеем близо един до различен. Постоянно идваме дружно на тренировки, майтапим се. Отношенията сред нас са супер. С всички останали считам, че съм в положителни връзки. Мисля, че се разбираме доста елементарно.

Как ти се коства българското състезание?

- Първите 6 тима са положителни, а идващите 5 също, само че би трябвало да вдигнат още равнището, с цел да се усъвършенства това на лигата, а не да нападат купата. Има качествени тимове и такива с доста чужденци и това ми е малко чудно, тъй като има и доста български играчи, които могат да играят на такова равнище. Генерално шампионата има накъде още много да напредне и да се усъвършенства. Има огромна разлика сред ЦСКА и Лудогорец от една страна и от всички останали от друга, което съгласно мен не е добре за шампионата. Ето Левски към този момент се надига, Ботев Пд също е мощен тим, както и Локо Пд и Черно море. Инфраструктурата не е на нужното равнище за европейски футбол и върху това би трябвало да се работи.

Предстоят мачове с Лудогорец за Купата на България. Ще съумеете ли да ги преодолеете?

- С тях към този момент се познаваме добре. Предстоят два сложни мача, два полуфинала. 100% сме уверени, че можем да спечелим там и тук у дома. Ако в срещата с Лудогорец за шампионата си поделихме по 45 минути - през първата ние бяхме по-добри, а през втората - те, в този момент би трябвало да ги надиграем през всичките 90 минути. Мисля, че генерално можем да отстраняваме Лудогорец.

Предвид значимостта на тези мачове с " орлите ", гледате ли към този момент към тях?

- Нямаме този разкош. Ние не можем да си позволим да гледаме толкоз напред и да прескачаме мачове. Ако желаеме да бъдем напред в класирането, не можем да си позволим да губим точки. Пред нас има мач с Пирин и ние мислим единствено за него.
 Панамските медии се прехласнаха по Хосе Кордоба
Панамските медии се прехласнаха по Хосе Кордоба

Той дебютира за родината си

Ще успее ли Левски да вземе Купата на България?

- Това ни е задачата. Показахме положително равнище против ЦСКА и Лудогорец. Показахме, че може да играем сполучливо против тези тимове. Защо да не пробваме да я спечелим?!

Игра към този момент няколко мача против ЦСКА, усети заряда и атмосферата. Кажи по какъв начин се чувстваш ти като чужденец преди такива дербита?

- Това е мачът, който боготворя. Защото има огромно напрежение в публиката. Феновете желаят единствено успеха против ЦСКА и това се усеща от футболистите на терена, а и преди този момент. Единственото, което не ми харесва в това дерби е, че би трябвало да се играе на стадион " Васил Левски ", а не можем да играем на нашия стадион. Това дерби е визитната картичка на българския футбол.

Договорът ти свършва през лятото. Водиха ли се договаряния с теб за нов подобен? Имаш ли предпочитание да продължиш в Левски?

- Аз съм отворен за оферти. Ако Левски желае да остана, съм подготвен да го направя. Чакам да ме повикат. Не зная какви са проектите на клуба, в края на сезона несъмнено ще приказваме.
 Мъри: За поддръжка и връзки за Конгреса дава отговор Наско Сираков, имахме работна среща с Бербатов
Мъри: За поддръжка и връзки за Конгреса дава отговор Наско Сираков, имахме работна среща с Бербатов

Обсъждахме тематики, свързани с футбола, разяснява Стоилов

Ти си с швейцарски паспорт. Роден си в Сърбия, имаш второ босненско поданство. Какъв се чувстваш душевно?

- Аз съм сърбин. Такъв се усещам и всички мои родственици са от там. Много дребен отидох в Швейцария. Първо татко ми, а след това и аз с майка ми. Това е домът, в който аз съм отраснал, само че не мога да се нарека швейцарец. Сърбин съм от Босна.

Кухнята в България харесва ли ти? Ходиш ли до Сърбия, с цел да ядеш?

- Не, няма потребност да вървя да хапвам там. Харесва ми българската кухня. Мусака доста обичам, както и баница. Харесвам доста и милинките в България.

Няма по какъв начин да не те попитам и за това, което се случва в Украйна. Ти си претърпял една война...

- Толкова ми е тъжно. Човешкият разум не може да разбере по какъв начин е допустимо в днешно време да се случват такива неща. Жал ми е, обаче като виждам по какъв начин хората толкоз бързо не помнят пъкъла, който се случи в моята татковина през 90-те години и то на място, което е единствено на 4-5 часа път от България с кола. Имам възприятието, че и не се интересуват доста. Както от това, което ставаше в Югославия, по този начин и в този момент. А на мен ми е жалост и за украинците, и за руснаците, които умират и деца, които умират без причина и без виновност. За страдание това са решили великите сили, а ние дребните би трябвало да патим.
 Мъри набеляза нидерландски бранител
Мъри набеляза нидерландски бранител

" Сините " не могат да си разрешат да платят трансферна сума и се надяват играчът да разтрогне
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР