Левски се изправя срещу Лудогорец в опит да спре серията

...
Левски се изправя срещу Лудогорец в опит да спре серията
Коментари Харесай

Левски ще опита да спре пропадането в дербито срещу Лудогорец

Левски се изправя против Лудогорец в опит да спре серията си от 10 мача без победа. Дербито на 21-ия кръг на efbet Лига е през днешния ден от 17:45 часа на стадион " Георги Аспарухов ". Срещата ще се предава директно по DIEMA SPORT, а на уеб страницата Gong.bg ще проследим най-интересното от конфликта. 

" Сините " се сложиха в деликатна обстановка, откакто не съумяха да победят в нито един от последните си 10 турнирни мача. Възпитаниците на Станимир Стоилов заемат 8-о място с 31 точки, като изостават на четири от шестия Славия. Столичани записаха проваляне с 0:1 от Черно море при рестарта на шампионата, а по-късно стигнаха единствено до 1:1 против Пирин в Благоевград. 

В същото време Лудогорец върви втори, като изоставането му от водача ЦСКА е четири точки. Успех на " Герена " още веднъж ще приближи хората на Анте Шимунджа до " алените ". Шампионите завършиха присъединяване си в евротурнирите, откакто отпаднаха след осъществяване на дузпи от белгийския Андерлехт. Така тимът ще се концентрира главно върху шампионата, а спечелването му е огромната цел пред " орлите " до края на сезона. 

Левски се намира в още по-неприятна серия що се отнася до мачовете против Лудогорец в шампионата. " Сините " не познават усета на триумфа против " орлите " в 20 следващи мача. Последната победа за столичния гранд в дуелите против разградчани е от 13 август 2016 година, когато прецизен в добавеното време е Божидар Краев. Не по този начин стоят нещата когато стане дума за Купата на България. Двата тима се изправиха един против различен в този шампионат през предишния сезон, като футболистите на Станимир Стоилов на два пъти победиха противника си. 

През 2022 година Левски и Лудогорец играха един против различен 7 пъти, като в огромни интервали на всеки мач " сините " надиграваха своя противник.В тези срещи успехите на Лудогорец са три, тези на Левски - 2, един дуел приключи наедно, а мачът за Суперкупата на България се реши след осъществяване на дузпи. 

Добрата вест за Станимир Стоилов преди днешното дерби е завръщането на Андриан Краев и Цунами, които изтърпяха своите санкции. Готов за игра е и Жереми Петрис, който тренира пълноценно от повече от седмица. Единственият отсъстващ продължава да бъде Билал Бари. Мароканецът продължава възобновяване си, като към този момент стартира бегови тренировки. С проблеми е и Асен Митков. 

Треньорът на гостите няма да може да разчита на Аслак декор Витри. Норвежецът се контузи при гостуването на Андерлехт. Последното ново попълнение Кайо Видал остава без картотека за този мач. 

Главен арбитър на дербито през днешния ден е Георги Кабаков. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР