Левски нанесе първо поражение за сезона на Черно море –

...
Левски нанесе първо поражение за сезона на Черно море –
Коментари Харесай

Левски нанесе първо поражение на Черно море

Левски нанесе първо проваляне за сезона на Черно море – 1:0 в 14-ия кръг на елита. Единственият гол беше красиво попадение на Джавад Ел Джемили в 57-ата минута. Варненци играха близо 70 минути с човек по-малко. Те остават втори в класирането с 29 точки, една зад. Сините събраха 26 точки, две по-малко от третия ЦСКА-София.

През първото полувреме множеството рискови обстановки пристигнаха след груби неточности. Николай Михайлов, който стартира като титуляр на вратата на Левски, се провини първи наоколо до аутлинията, само че атакувалият го Брено Тейшейра не съумя да резервира топката в игра.

Само три минути по-късно и Иван Дюлгеров позволи сходна неточност, само че пред наказателното поле. Роналдо лиши топката, само че се подхлъзна преди удара на празна врата и би едва. В 22-та минута сините лишиха топката в половината на Черно море. Ел Джемили се откъсна самичък против Дюлгеров, само че беше фаулиран от Влатко Дробаров. Никола Попов изгледа повтаряне и сподели червен картон на бранителя. Черно море се затвори надълбоко в половината си и позволи единствено един рисков удар до почивката. Той беше дело на Жереми Петрис, само че Даниел Димовго блокира.

След почивката обстановката не се промени – Черно море се защитаваше интензивно. Ел Джемили обаче насочи серия удари от далечно разстояние. Първият шут беше отразен от Дюлгеров, вторият мина до страничната греда, а третият попадна в мрежата. Така Левски поведе с 1:0. Варненци нямаха сили за нищо повече и паднаха за сефте през сезона.
Арда спря Лудогорец
Арда и Лудогорец направиха 0:0 на „ Арена Арда “ в последния мач от кръга. Така двата отбора резервираха надлежно шестото и петото място във краткотрайното класиране. Арда е с 23 точки, една зад Лудогорец, който изостава с две зад четвъртия Левски.

Лудогорец можеше да открие още в четвъртата минута. Мунир Шуяр обаче би около гредата. Арда отговори в 13-ата минута, само че Умар Сако стреля едва в ръцете на Симон Слуга.

Първото чисто състояние през второто полувреме беше за Арда. Пламен Крачунов обаче не съумя да уцели вратата.

Националът Спас Делев влезе в игра в 67-та минута и 10 по-късно получи късмет да се разпише с глава. Ударът му обаче беше избит в корнер. После в игра се завърна и титулярният капитан на орлите Антон Недялков..

В 87-ата минута пък Ел Мами Тетах уцели десния непряк дирек на Лудогорец.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР