Левски Лукойл записа петата си поредна победа в НБЛ и

...
Левски Лукойл записа петата си поредна победа в НБЛ и
Коментари Харесай

Левски Лукойл започна 24-часовия маратон с победа

Левски Лукойл записа петата си поредна победа в НБЛ и се изравни по точки с водача в класирането Балкан (Ботевград). Успехът на столичани пристигна на личен терен против Берое със 78:68 и бе под №15 от началото на сезона, като на сметката си селекцията на Константин Папазов има и 5 провали. Заралии са пети в класирането с баланс от 9-10.

Днешният дуел бе последна подготовка за Левски Лукойл преди утрешния реванш от плейофите в Балканската лига против Семеен кодекс Тирана. Мачът с албанците е след по-малко от 24 часа - от 18:30 часа във вторник и още веднъж е в " Универсиада ".

Домакините от София откриха резултата след сполучлива пукотевица на Аврамов, само че незабавно по-късно старозагорци дадоха отговор със серия от 7:0. Следващите минути минаха при разменено превъзходство, като на два пъти Левски успяваше да изравни и даже да поведе, само че в самия завършек на интервала Хаджирусев вкара от далечно разстояние за 17:19 в интерес на Берое.

В началото на втория интервал гостите демонстрираха по-висока централизация и бързо дръпнаха с шест точки 18:24 след тройка на Янев, което принуди Тити Папазов да вземе спиране. Въпреки наставленията на треньора си, " сините " позволиха нови неточности след подновяването на играта, а под другия панер " зелените " продължаваха да натрупат преднина - 18:27 при шест минути до почивката. Последваха мощни минути за столичани, които понижиха бързо изоставането си до една точка - 29:30 с помощта на Великов и Брайънт, само че до края на полувремето домакините по този начин и не съумяха да стигнат до цялостен поврат и на почивката Берое водеше с 35:38.

Третата четвърт в “Универсиада” бе извънредно равностойна и изпъстрена с голям брой замени на водачеството. В средата на частта Виденов и Янев дадоха нужната искра на Берое и заралии поведоха с 44:49, а гостите успяваха да задържат лидерската позиция. Минута преди края на този интервал те водеха с 53:57, само че панер на Аврамов и тройка на Великов изстреляха Левски Лукойл напред с 58:57.

Първите точки в последната част бяха за Берое - Тихомир Желев вкара за 58:60, само че по-късно столичани продължиха мощните минути, с които приключиха миналата четвърт и дръпнаха напред със 72:60 след серия от 14-0. След това те по този начин и не погледнаха обратно, а макар напъните на гостите, до поврат не се стигна и по този начин Левски Лукойл взе втори следващ триумф против този противник, печелейки със 78:68.

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БЕРОЕ 78:68 (17:19, 18:19, 23:19, 20:11)

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ: Божидар Аврамов, Станимир Маринов, Христо Николов, Неманя Милошевич, Кийт Клантън (Асен Великов, Николай Стоянов, Павли ниванов, Омари Гудул, Дарил Брайънт)

БЕРОЕ: Евгени Хаджирусев, Филип Виденов, Александр Янев, Дариъс Гарет, Аджехи Бару (Тодор Тодоров, Тихомир Желев, Станислав Цонков, Николай Титков)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР