Левски Крумовград е най-новият футболен проект в България. Тимът в

...
Левски Крумовград е най-новият футболен проект в България. Тимът в
Коментари Харесай

Левски Крумовград е новият хит във футбола ни

Левски Крумовград е най-новият футболен план в България. Тимът сега е в Югоизточната Трета лига, само че с упоритости още този сезон да се изкачи във Втора лига. Амбициозният план има и упорит треньор - Стефан Генов, който е един от най-опитните у нас. Дълги години бе част от Локомотив Пловдив, като асистент работи в ЦСКА в екипа на Христо Стоичков и като помощник на Стамен Белчев. Като старши треньор е водил Монтана, Пирин, Черно море, Локо София, работил е и в Сирия.
" Не успяхме да победим Атлетик (Куклен) в последния си мач от Трета лига и това сякаш очевидно се одобри като сензация. Нашите почитатели привикнаха с успехите, само че сезонът е дълъг – ще има и равенства, както и загуби. Няма тим, който да не губи. Видяхме през вчерашния ден огромен тим като Манчестър Юнайтед какви провали позволяват. В Куклен се играе много мъчно, като нямам поради дейностите на домакините, които са доста образован тим. Теренът беше много неравномерен, вратите бяха с 20 сантиметра по-ниски – тези неща оказват въздействие, само че не желая да звучат като опрощение. В сряда имаме отсрочен мач – посещение в Асеновград, което би трябвало да спечелим ", разгласи Стефан Генов пред уеб страницата.
" За първи път ми работя в Трета лига. Но желая да ви кажа, че изискванията, които имаме, са прелестни, с помощта на управлението. Заедно сме в екип с сътрудника Михаил Ролев. Когато отидохме за първи път в Крумовград, се хванахме за главата. Стадиончето е хубаво, само че нямаше нищо. Ние започнахмче отвред от нулата. Нямаше тим, нито футболист не беше останал. Нямаше никакви подготвителни принадлежности – приказваме за обикновени такива, като топки, шапки… По-късно се шегувахме, че трябваше да снимаме какво сме имали първоначално и какво сме създали в този момент. Имахме 4-5 футболни топки и нито един футболист! Ръководството доста оказа помощ в тези дни, направи и невъзможното, с цел да сложим основите на тима.
Всеки прави съпоставяне за парите, които са ни обезпечени, само че ние си знаем мястото във футбола, най-малко към този миг. Да, изискванията са ни доста положителни във всяко едно естество, изхранваме момчетата на обяд и вечеря, възвръщаме ги добре и с това превъзхождаме много тимове. Но да се приказва за съпоставяне с Лудогорец и Арда на този стадий е несериозно. Крумовград е в периферията и това няма по какъв начин да не се отразява при селекцията. Защото, с цел да дойдат играчи при нас, би трябвало да им предложиш в действителност положителни условия. Може да звучи нескромно, само че с моето име и това на сътрудника Мишо Ролев сме един тип като поръчител, че тук, в Крумовград, нещата се случват и работим крепко. И по този начин след 80 дни от старта направихме тим, който победи два професионални отбора – Литекс и Царско село за Купата на България. Класирахме се за 1/8-финалите и чакаме Монтана. Това е доста добър тим и за нас и нашето равнище е задоволително сериозен противник, тъй като ние знаем къде се намираме в развиването си. Хубаво беше да пристигна един от грандовете, тъй като щеше да стане огромен празник в града. Хората в действителност доста се възпламениха. Те досега такова нещо не бяха виждали. Искат непременно във всеки мач победа. Вече се чуват приказки, че надали не идва ЦСКА и ще ги победим и тях… Пораснаха им мераците с положителните резултати от началото на сезона. Наистина доста бързо поставихме висока летва, която в този момент би трябвало да скачаме. Нашата цел е да влезем във Втора лига, като споделям нашата – на треньорите и футболистите, само че ще караме малко по малко. Честно казано, ръководителите не са ни опрели ножа до кокала и да са споделили – непременно би трябвало да се влезе във Втора лига. Те желаят да се направи тим, който да радва хората. Но при тези условия, които са ни предложили, ни задължава да дадем всичко от себе си и да влезем в професионалния футбол ", разгласи Стефан Генов-Чечо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР