Левски е отборът с най-много фенове в България, като те

...
Левски е отборът с най-много фенове в България, като те
Коментари Харесай

Поръчково: Левски е с най-много фенове в България

Левски е тимът с най-вече почитатели в България, като те са 40% от интересуващите се от футбол у нас. Това демонстрира социологическо изследване на изследователския център " Тренд ", поръчано от " сините " през 2021 година

Обърнато в цифри това значи, че левскарите в България са почти 750 хиляди души. За съпоставяне, огромният конкурент ЦСКА разполага с към 560 хиляди последователи в страната измежду пълнолетното население.

Не се записва основна динамичност при интересуващите се от футбол по отношение на тяхната възрастова група. Единственото изключение вършат хората на 70 години, които в отчетливо по-малка степен заявяват, че " доста " се интересуват от футбол.

В националното представително проучване са интервюирани 1004 души на възраст над 18 години. Във всички целеви групи преобладават изказванията, че във футбола има прекалено много политика и че футболът се върти към парите.

На трето място по фенска маса е Лудогорец с 8%, като при разградчани се следи наклонност към скокообразно нарастване на почитателите с всяка година. Проучване на ESTAT демонстрира, че почитателите на Лудогорец през 2019 година са 5,8% от всички последователи в България, до момента в който две години по-късно към този момент са 8%. Профилът на ентусиастите включва младежи, като се следи наклонност те да не са главно от Разград и района, а от цяла България. Това е единственият тим, с изключение на Левски и ЦСКА, за който се следи сходна специфичност.

Имайки поради демографския профил на фена на Левски в страната и броя и профила на българите в чужбина, може да се допуска с огромна степен на увереност, че " сините " разполагат с фенски запас от сред 120 и 150 хиляди души отвън границите на страната. Тъй като изследването е правено единствено на територията на България, можем единствено индикативно да бъдат обрисувани границите на синята общественост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР