Летище София въведе система за самостоятелно сканиране на бордните карти

...
Летище София въведе система за самостоятелно сканиране на бордните карти
Коментари Харесай

Летище София: Нова система за чекиране на бордните карти

Летище София вкара система за независимо сканиране на бордните карти при първата инспекция.

С новата система всички пасажери към този момент сами сканират баркода на бордните си карти още на равнище 0 на Терминал 2.

При вярна бордна карта вратите се отварят сами и пасажерите се качват на идващото равнище за инспекцията на скенерите. Засега към момента има и инспекция на място от чиновници на летището, като с времето ще отпадне. Бордните карти могат да бъдат електронни или хартиени.

С въвеждането на новата система към този момент няма да има скупчване на пасажери при сканирането на бордните карти, където сега има единствено три гишета- Служителите ще продължат да оказват помощ на пасажерите при сканирането и ще направляват тези с проблематичните баркодове.

Системата е нова за България, само че не и за Европа - по-големите летища от дълго време са въвели този метод за облекчение на опашките.

През тази година Летище София възнамерява да вкара в употреба още независими гишета за чекиране на багаж, където пасажерите сами ще си мерят куфарите, ще си слагат стикерите и ще ги пускат на лентата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР