Летище София кацна днес на световната карта с аерогарите, в

...
Летище София кацна днес на световната карта с аерогарите, в
Коментари Харесай

Летище София с пиано от днес, първите изпълнители станаха участниците ни в Евровизия |

Летище София кацна през днешния ден на международната карта с аерогарите, в чиито пътнически салони има пиано. Българските участници Евровизия 2022 - Intelligent Music Projects подариха за Терминал 2 красиво ретро пиано. Те станаха и първите реализатори, които се допряха до клавишите му, преди да отлетят за Торино, където ще показват България на песенния конкурс.

Пианото ще остане на летището за непрекъснато. „ Доставихме го завчера и през днешния ден беше първото осъществяване на него. Планираме да го оживим, ще поканим и професионални музиканти, да свирят, ще дадем опция и на свирещите пасажери “, заяви пред OFFNews Росен Бъчваров, шеф „ Връзки с обществеността “ на столичното летище. „ Ще го използваме и за ивентите, които ще имаме по отношение на 85-годишнината на Летище София “, добави Бъчваров.

„ Идеята ни пристигна по време на многочислените ни пътувания из Европа през последните два месеца. На съвсем всяко летище имаше сложено пиано, на което всеки може да седне и да посвири. Замислихме се, че в България няма сходна „ апаратура “ и взехме решение да изправим това. Пианото е извънредно красиво, доста остаряло, само че доста добре непокътнато. Доскоро го използвахме в студиото, само че то към този момент си има нов дом. Нека всеки, който има предпочитание да посвири на него, да го направи без да се тормози, тъй като с музика светът е по-хубав! Благодарим и на Летище София, че се съгласиха да изпълним тази концепция. През 2022 година предприятието празнува своята 85-а годишнина и това е нашият подарък за тях “, описаха българските представители на Евровизия.

В уеб страницата worldpiano.com има интерактивна карта с летищата, на които има музикален инструмент и може да се свири на него. Сега там ще се появи и кодът SOF на аерогарата в българската столица. Авторите на уеб страницата предизвестяват, че свиренето на пиано по летищата може да докара до пристрастяване. „ Преди да го осъзнаят, някои върли пасажери измежду нас в действителност поправят своите направления, единствено и единствено да свирят на нови летища “, разяснява фенът на летищните осъществявания Тим Мичин и предизвестява: „ И не забравяйте да хванете полета си! “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР