Лесно достъпни видове вода за уста могат да неутрализират Sars-Cov-2

...
Лесно достъпни видове вода за уста могат да неутрализират Sars-Cov-2
Коментари Харесай

Учени с невероятно откритие за нещо, което всички имаме и може да ни предпази от К-19

Лесно налични типове вода за уста могат да обезвреждат Sars-Cov-2 вирусите, отговорни за болестта COVID-19. Това са открили учени от Рурския университет в Бохум в изследване, извършено взаимно с сътрудниците им от Йена, Улм, Дуисбург-Есен, Нюрмберг и Бремен.

Изследователите акцентират дебело, че това не е лекарство против ковид, а евентуален нов метод за ограничение на разпространяването му. Причината – в гърлото на болния пациент се натрупват огромни количества болест, които с просто използване на вода за уста може да краткотрайно да се понижат до безвредни за близките равнища. Като образец се дава посещаване при зъболекаря.

Тестовете са провеждани в лабораторни условия – смесват се вирусни частици и вещество, което симулира резултата на слюнката в устата, след което се прибавят другите препарати. Следва безредие за 30 секунди като еквивалент на жабуренето на устата. Всички тествани води за уста понижават концентрацията на ковид, като също така три от тях са били толкоз ефикасни, че след използването им не е имало никакви останки от болестта.

Дали в границите на човешкия организъм може да се възпроизведе този резултат със същите резултати и какъв брой време след жабуренето болен от COVID-19 ще е по-слабо инфектиран – на тези въпроси би трябвало да отговори клинично изследване, по организацията на каквото работят както в Бохум, по този начин и учени в Сан Франциско.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР