lekuvai.bgДефицитът на йод в тялото води до доста широко разпространено

...
lekuvai.bgДефицитът на йод в тялото води до доста широко разпространено
Коментари Харесай

Ужасите на увеличената щитовидна жлеза. Ето и причините, които могат да ви доведат дотам

lekuvai.bg

Дефицитът на йод в тялото води до много необятно публикувано заболяване за жалост – увеличение на щитовидната жлеза . Жените са по-предразположени към това заболяване, в сравнение с мъжете. В 90% от случаите болестта се дефинира образно: удебеляване на шията и смяна на контурите й, голяма „ яка “. Ако към този момент сте се сблъскали с това, знаете, че забележимите промени също са съпроводени със суха кашлица, болки в гърлото и гърдите, дефицит на въздух, дрезгавост на гласа и компликации при поглъщането на храна.
 



И макар че йодният недостиг е една от най-честите аргументи за увеличаването на щитовидната жлеза може също да показва съществуването на доста съществени болести. Те се откриват с цялостен медицински обзор. Съвместната консултация с ендокринолог, пулмолог, невролог, съдов хирург и гастроентеролог оказва помощ да се откри решение за казуса. От наша страна желаеме да ви насочим към списъка с продуктите, които имат директно влияние върху здравето на щитовидната жлеза и по какъв начин да се предпазите от това неприятно заболяване

 

6 врага на щитовидната жлеза

захар

Това е вредно не единствено за щитовидната жлеза, само че и за доста други органи. Лечението на автоимунни болести на щитовидната жлеза включва непоколебим надзор на равнищата на кръвната захар. Редовното потребление на храни с високо наличие на захар води до претоварване на тялото и по-късно провокира имунитет към инсулина. Силно ви съветваме да се откажете от сладки сокове и газирани питиета, закупени сладкиши и сладки питейни заведения. Те няма да създадат нищо положително за вас.

соя

Всички са доста сюрпризирани,нали? Всъщност се счита, че соята е един от продуктите на здравословното хранене … Соята понижава равнището на синтетичните хормони. Ако приемате медикаменти за поддържане на здравето на щитовидната жлеза, използвайте соята след няколко часа. В случай на йоден недостиг в организма, соевите изофлавони също могат да намалят функционалността на щитовидната жлеза .

пържени храни

 

Всяка храна, приготвена посредством пържене в тиган е нездравословна. И то не е единствено поради наднорменото тегло, само че и за негативното влияние върху производството на тиреоидни хормони и съществуването на нездравословни транс-мазнини. Ако сте предразположени към заболявания на щитовидната жлеза, изключете пърженото от храната. Това също се предлага, даже в случай че в никакъв случай не сте имали сходни проблеми преди този момент.

 

Кръстоцветни зеленчуци

За тези, които не знаят, това е карфиол, бяло зеле и броколи. Всеки знае за изгодите от тези зеленчуци, само че има едно нещо: такива артикули могат да доведат до разрушаване на функционалността на щитовидната жлеза , когато тялото към този момент страда от йоден недостиг. Ако диетата ви е разнообразна, а зелето – единствено един от съставените елементи, не може да се страхувате от негативни последствия.

зърнени храни

Те съдържат глиадин – изцяло непознат протеин за тялото. Провокира алергии  Колкото повече зърнени храни консумирате, толкоз по-интензивно имунната система създава антитела, които засягат действието на щитовидната жлеза.

кафе

Да, нормалната напитка ще би трябвало да бъде изоставена. Лекарите споделят, че няма съществени предизвестия и една чаша няма да ви навреди, а прекомерната консумация може да повлияе на работата на надбъбречната жлеза и щитовидната жлеза. Надбъбречните жлези ще стартират да изхвърлят твърде доста адреналин и норепинефрин , които са виновни за страсти като яд и боязън.

Ако не можете да избягвате да ядете такива храни, пробвайте се последователно да намалите количествата им в диетата. Повярвайте ми, след като забележите първите усъвършенствания, ще намерите силата да изтриете много артикули от списъка си за пазаруване .

 

6 другари на щитовидната жлеза

Морски водорасли

Съдържа повече от 40 микроелемента и минерали , както и йод, който икономисват на щитовидната жлеза редица рискови болести. Препоръчва се ежедневна приложимост.

японска ябълка

Този артикул е също доста богат на йод и желязо, витамини А, С и Р.

И 

морска храна

Тя е богата на витамин В12 и цинк. Уверете се, че в дневното меню има най-малко една рибна чиния . Ако не можете да купите пресна, консумирайте замразена. Дори в тази форма резервира потребните си субстанции.

спанак

И този артикул е кондензиран с лутеин и каротеноиди, които са нужни за естественото действие на целия организъм. От спанака, щитовидната жлеза също получава доза от потребните му хранителни вещества .

боровинка

Огромно количество антиоксиданти в състава бързо отстрани всякакви хормонални нарушения и оказва помощ да се отървем от забележимите признаци на болестта.

ябълка

Семената от този плод съдържат 15% от дневната норма на йод . Ябълките оказват помощ да се избави щитовидната жлеза от появяването и развиването на ракови кафези. Лекарите ги назовават ​​истински витаминозен коктейл.

Така, както виждате, можете да отбраните щитовидната жлеза от хормонална недостатъчност и редица болести като вземете напълно обикновени ограничения. 

Разкажете за рисковите и полезни артикули на вашите другари. Те също по този начин би трябвало да мислят за здравето на щитовидната си жлеза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР