Лекоатлетическият сезон в Чехия ще бъде подновен в началото на

...
Лекоатлетическият сезон в Чехия ще бъде подновен в началото на
Коментари Харесай

Чешката атлетика подновява сезона на 1 юни

Лекоатлетическият сезон в Чехия ще бъде възобновен при започване на юни със надпревари на повече от 100 стадиона в цялата страна, разгласи локалната Федерация. Това става допустимо, откакто държавното управление на страната позволи събирането на до 50 души на едно място от 25 май.

За да съблюдава ограничаването, Чешката федерация започва самодейността “Обратно на пистата ”, съгласно която в страната ще се проведат шест микротурнира с елитни състезатели, както и още стотици съревнования за деца, юноши и девойки с стеснен брой на участниците. Целта на Федерацията е спортистите да могат да поддържат форма в изискванията на надпревари, без да се нарушават наредбите на държавното управление.

“Атлетите желаят да възобновят надпревари допустимо най-скоро и нашата Федераци откри метод да провежда шампионати с ограничаване до 50 участници. През юни ще се проведат шест елитни шампионата с присъединяване на най-хубавите чешки лекоатлети на разнообразни места в страната ”, разяснява президентът на Федерацията Либор Варханик.

Първия сходен шампионат ще се организира на 1 юни в Кладно с присъединяване на международната рекордьорка в хвърлянето на копие Барбора Шпотакова, трикратният международен и европейски първенец на 400 метра Павел Маслак, най-хубавия чешки гюлетласкач Томаш Станек.

“Участието на елитните спортисти не е единствената цел на самодейността. Искаме да включим спортисти от всички възрастови категории и да насърчим уредниците в цялата страна да се завърнат по стадионите, въпреки и при по-ограничени благоприятни условия. Точно това на 1 юни скачаме с повече от 100 атлетически стадиона в страната със слогана “Обратно на пистата ”. Призоваваме клубовете и районите да се включат в самодейността ”, добави Варханик.

Турнирът в Кладно на 1 юни ще се организира при закрити порти, само че ще бъде излъчен онлайн от локална телевизия, като ще включва най-малко три дисциплини – мятане на копие при дамите и подтикване на гюле и тичане 300 метра при мъжете. “Чакам с неспокойствие първото съревнование, въпреки и да е с лимитирани участници. Вярвам, че присъединяване в съревнование постоянно ти дава повече от тренировките. Радвам се, че ще бъдем дружно с още доста спортисти в цяла Чехия на 1 юни, въпреки и алегорично, от отдалеченост ”, показа двукратната олимпийска и трикратна международна шампионка Шпотакова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР