Леко абсурдно, но на 27 септември пред ВКС има насрочено

...
Леко абсурдно, но на 27 септември пред ВКС има насрочено
Коментари Харесай

Делото Октопод надживя двама от подсъдимите... Но продължава

Леко неуместно, само че на 27 септември пред Върховен касационен съд има планувано съвещание по делото " Октопод " (по името на акциите, които Цветан Цветанов картинно кръщаваше като вътрешен министър по време на първия мандат на ГЕРБ).

То касае един от двамата получили условни пирсъди - за насила, изнудване и закани - Янко Попов.

Попов стачкува неоправдателна присъда от 2018 година на Спецсъда (вече закрит), потвърдена и от апелацията. Двете инстации признаха, че:

"... в интервала от 09.01.2007 година до 04.04.2007 година в гр. Плевен, гр. София и гр. Белене при изискванията на продължавано закононарушение, за да принудят Николай Д. да поеме имуществено обвързване и да се разпореди с движимости, са го заплашили с принуждение и с незаконни дейности с тежки последствия за него и негови близки, като действията са осъществени с присъединяване на длъжностно лице (Марчело Д.) и са съпроводени със опасност за ликвидиране. "

Двамата - Попов, и Марчело Джотолов са единствените, които получиха неоправдателни присъди - въпреки и по 3 година условно, поради сагата.

Решението на Спецсъда бе доказано от Апелативния профилиран углавен съд, Върховен касационен съд, го върна само че... спецправосъдието към този момент бе закрито. Така то се озова в Софийския апелативен съд, който също се произнесе неоправдателно.

Сега Попов желае да бъде оневинен от Върховен касационен съд.

" Октопод " е образец за безумните скорости, с които работи нашето правораздаване.

11 години след първичните оперативно-следствени дейности и ареста (призора ни 10 февруари 2010 г.), през юли 2021 година Алексей Петров бе оневинен.

Междувременно към днешна дата към този момент е и мъртвец.

Покойник е и другият от основните герои в правосъдната сага - Антон Петров-Хамстера. Той също бе оневинен, а и за двамата прокуратурата... не стачкува оправдателните им присъди в период.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР