Лекарят се почувствал зле преди началото на проверкатаСъпругът заведе граждански

...
Лекарят се почувствал зле преди началото на проверкатаСъпругът заведе граждански
Коментари Харесай

Одитор по случая с мъртвата родилка получи инфаркт

Лекарят се почувствал зле преди началото на инспекцията
Съпругът заведе цивилен иск

Нелеп случай осуети старта на инспекция по случая с мъртвата родилка в МБАЛ-Благоевград. Одиторът, дошъл за случая, се е почувствал зле и се е наложило да му се окаже незабавна здравна помощ. Оказало се, че докторът-одитор е получил инфаркт, само че положението му е овладяно. Проверката ще продължи с различен инспектор.

Аутопсията е открила, че 29-годишната Евгения е умряла в резултат на остра сърдечна и дихателна непълнота поради мощно повреден бял дроб поради недолекуван COVID-19. Евгения е била болна през февруари месец. Според брачна половинка ѝ Крум Златарски обаче тя е била изцяло здрава и добре, нямала е недоволства, вирусът го е предходна много леко.

Жената умря след упойка сложена, с цел да и бъде направено секцио за второ раждане на дете. За броени минути Евгения издъхна, умря и бебето є. Секциото е било планувано.

Опечаленият брачен партньор Златарски към този момент настоя за самостоятелна експертиза, която да откри повода за съдбовния край и разгласи, че завежда цивилен иск поради гибелта на младата жена. Семейството има едно детенце - момче на 3 годинки.

През март в болничното заведение в Благоевград умря 42-годишна бременна жена с COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР