Лекарят по натуропатична медицина, диетолог и биохимик Екатерина Новикова съветва

...
Лекарят по натуропатична медицина, диетолог и биохимик Екатерина Новикова съветва
Коментари Харесай

Просто и лесно: Ето как да се отървете от коремните мазнини

Лекарят по натуропатична медицина, диетолог и биохимик Екатерина Новикова поучава по какъв начин да премахнем висцералните (вътрешни) мазнини, чието струпване постоянно се показва в съществуването на обемен стомах.

 
" Висцералните мазнини засягат хората с фигура вид " ябълка ", както и дамите с талия над 80 см и мъжете с талия над 95 см. За да установите казуса сами, пробвайте се да хванете с два пръста кожата към пъпа си и да извършите тънка дипла. Хората с доста висцерални мазнини няма да получат тънка дипла ", отбелязва тя.

Причините за натрупването на висцерални мазнини включват преяждане и преобладаване на сладки и мазни храни в менюто; затънал метод на живот; продължителен стрес и липса на сън; менопауза при дамите, както и физиологично понижаване на мускулната маса и увеличение на % мазнини с възрастта, прецизира биохимикът.

 
" За да започнете да се борите с вътрешните мазнини и да се отървете от натрупванията към талията, би трябвало да премахнете захарта и простите въглехидрати от диетата си. Консумацията им води до по-високи равнища на инсулин и развиване на инсулинова устойчивост. Вместо това включете в диетата си повече несъдържащи скорбяла зеленчуци, риба и протеини ", споделя тя.

Освен това лекарят предлага постоянни извършения или друга физическа интензивност, както и ръководство на напрежението. Стресът, споделя Новикова, провокира производството на кортизол и нарушава контрола на апетита и метаболизма.

Последната стъпка е положителният режим на сън. Добрият нощен сън би трябвало да трае най-малко 7-8 часа в цялостна мрачевина и тишина. За да заспите по-бързо и по-дълго, би трябвало да се разноските преди лягане, да употребявате релаксиращи етерични масла, да вземете вана и да се откажете от електронните устройства един час преди лягане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР