Лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников посочи кои са най-ефективните

...
Лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников посочи кои са най-ефективните
Коментари Харесай

Най-ефективните начини да запазим мозъка си млад

Лекарят и ефирен водещ Александър Мясников уточни кои са най-ефективните способи да забавим стареенето на мозъка по телевизионния канал „ Россия 1 “.

Стареенето на мозъка, както означи специалистът, се следи освен при възрастните, само че и измежду младежите. Живеещите под стрес хора не могат да реагират вярно на казуса, мързеливи са, не водят верен метод на живот и се движат прекомерно малко.

Според Мясников един от методите за закъснение на стареенето на мозъка е опазване на обществената интензивност. „ Нужно е поддържане на интерес към живота, да сте млади, най-малко от вътрешната страна, да се интересувате от всичко, да четете доста, да мислите доста “, поучава лекарят.

За да забавите стареенето на мозъка, би трябвало да се храните вярно, добавя експертът. По-специално, сподели той, морските блага, които съдържат полиненаситени мастни киселини, са потребни за предотвратяването на деменция.

Като различен метод за опазване на сивото вещество Мясников уточни постоянната физическа интензивност. " Трябва да сте дейни, единствено тогава мозъкът ви ще работи ", споделя лекарят и водещ. Физическата интензивност има добър резултат върху мозъчната активност и усъвършенства функционалностите на мозъка, сподели той.

Освен това, с цел да се резервира мозъкът млад, е належащо да се откажете от неприятните привички. Телевизионният водещ напомни, че тютюнопушенето предизвиква атеросклероза на съдовете на мозъка, което от своя страна води до деменция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР