Лекарите, грижещи се за болни от коронавирус в университетската болница

...
Лекарите, грижещи се за болни от коронавирус в университетската болница
Коментари Харесай

Лекарите в COVID отделение в Чехия от година не носят защитни костюми

Лекарите , грижещи се за заболели от ковид в университетската болница в Прага , от една година са спрели да носят защитни дрехи . Тази процедура продължава макар разпространяването на по-заразния вид Омикрон на ковид, разкри през вчерашния ден представител на здравното заведение, представен от Франс прес.

Лекуващият личен състав на болничното заведение носи единствено маски и ръкавици , а единствено от време на време се поставят найлонови престилки при контакт с пациентите.



" Отказахме се от защитните костюми преди година, тъй като те улесняват разпространяването на бактерии , на вируси и на плесени измежду пациентите, което усилва смъртността ", съобщи пред Агенция Франс Прес Мартин Балик, основен доктор отделението по интензивни грижи.

" По време на епидемията започнахме да одобряваме пациенти, носители на мощно резистентни бактерии, каквито не сме срещали преди ", сподели началникът на отделението Ян Блаха.

" В един миг смъртността при пациентите се усили от 6 на 8 % . Когато личният състав ни се имунизира или оздравя след COVID-19, спряхме да носим защитни униформи и процентът понижа ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР