Лекари от цял свят се обърнаха към хората с молбата

...
Лекари от цял свят се обърнаха към хората с молбата
Коментари Харесай

Лекари от цял свят молят: Останете вкъщи!

Лекари от целия свят се обърнаха към хората с молбата „ Останете у дома “. Глобалното придвижване #StayHome демонстрира медиците на първа линия в битката със заразната болест.

С близо 350 хиляди доказани случая на новия ковид, здравните системи на редица страни са извънредно натоварени. Единственият потвърден вид за справяне с епидемията от COVID-19 е общественото разграничаване.

Това е и първата мярка, която всяка една наранена страна подхваща, само че има едни хора, които не могат да си останат вкъщи… и това са медиците на първа линия.

Excuse the photo, but this is quite efficient messaging. #StayAtHome pic.twitter.com/rNzZ6lyW7K
— Kevin is Staying Home (@kpop1867) March 19, 2020
В обществените мрежи се появиха стотици фотоси и видеоклипове на медицински лица в цялостно защитно облекло, които молят да си останем вкъщи.

Please stay home #socialdistancing #flattenthecurve Right @MichelleDangMD @DrJGoree @jonhagedornmd @DrNatStrand @AmyPearsonMD @AlexAndersonMD? pic.twitter.com/eXw3ISTGFV
— Jackie Weisbein, DO (@DrWeisbein) March 18, 2020
„ Останахме на работа за вас, вие останете вкъщи за нас “, молят медиците с надписи и видеоклипове.

На едно видео виждаме един след различен медицински лица, които предават своето известие.

My heart can't

" We also have family but we can't stay home...Be responsible and STAY HOME because I can't "

.... " HELP US "

Healthcare workers are literally risking it all to save us. Realize that.

They are humans not robots. Over worked, under staffed.

STAY HOME! pic.twitter.com/M3iO2gRcl2
— StanceGrounded (@_SJPeace_) March 18, 2020
„ Ние също имаме семейство, само че не можем да останем вкъщи. Бъдете виновни и ОСТАНЕТЕ У ДОМА, тъй като ние не можем. Помогнете ни “, гласи техният апел.

Едно от най-разпространяваните известия е на здравна сестра, която прави прелиминарен скрийнинг на всички пациенти, които посещават нейната болница. Ако те не могат да потвърдят, че не са имали контакт с притежател на COVID-19, тя ги отпраща.

„ Много хора се ядосват от това, само че ще ви кажа за какво го вършим. Не става въпрос за вас. Става въпрос за майката на три деца, която сега е на химиотерапия и няма никаква имунна система. Става въпрос за прибързано роденото бебе в родилното ни поделение, което се бори за живота си. Става въпрос за обичания ви чичо, който е получил инфаркт и към момента не се е възстановил изцяло. Става въпрос за бащата на две деца, който се възвръща след сърдечна интервенция. Става въпрос за бабата, която си счупи таза предходната седмица и колкото да се движи. Тях пазиме, не ви наказваме “, написа тя във „ Facebook “.

Публикацията й е споделена над 140 хиляди пъти в обществената мрежа.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 190 3 3 3 Света 349980 12550 15306 100345 Заразени* Нови Починали България 190 3 3 Света 349980 12550 15306
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР