Лекар от Спешната помощ в Хасково с вербална агресия срещу

...
Лекар от Спешната помощ в Хасково с вербална агресия срещу
Коментари Харесай

Другата форма на агресията: Лекар от Спешното крещи на пациент ВИДЕО

Лекар от Спешната помощ в Хасково с вербална експанзия против пациент. Видеото, снимано евентуално още през лятото, стана известно едвам в този момент.

От клипа се остава с усещане, че има отвод на здравна помощ към пациенти. По случая е назначена инспекция в хасковската болница.

„ От извършения диалог с лекаря стана ясно, че е имало словесно спречкване сред него и близката на пациент. Това е било много от дълго време и сега той не може да даде съответни пояснения и детайлности какво тъкмо се е случило. Такова държание е неуместно за доктор, който работи в Спешното поделение “, съобщи изп. шеф на МБАЛ-Хасков доктор Георги Гелов.

" Не е загадка, че Спешните отделения в България са превърнати в поликлиника на неосигурените пациенти, защото където и да отидат, ще им желаят да си заплащат за прегледи и лекуване. Проблемът е, че когато идват пациенти, които нямат потребност от посещаване в Спешно поделение, а са за поликлинично звено се натрупват повече хора и нещата стават по-трудни “, добави той пред БТВ.

Срещу въпросният доктор тече административно произвеждане. Етичната комисия на болничното заведение и етичната комисия на Българския доктор и съюз ще прегледат проблема и ще се произнесат.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР