ООН съобщи, че е спряло раздаването на храна в град

...
ООН съобщи, че е спряло раздаването на храна в град
Коментари Харесай

ООН спря раздаването на храна в Рафах поради липса на доставки и несигурност

Организация на обединените нации заяви, че е спряло раздаването на храна в град Рафах в южната част на Газа заради липса на доставки и неустановеност.

Той също по този начин сподели, че през последните два дни не са влезнали камиони с филантропична помощ през пристан, основан от Съединени американски щати за доставки по море.

Организация на обединените нации не прецизира какъв брой хора остават в Рафа, откакто израелската войска стартира засилено нахлуване там на 6 май, само че наподобява има няколкостотин хиляди.


 

Абир Етефа, представител за Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации (WFP), предизвести, че „ филантропичните интервенции в Газа са покрай колапс “.

Ако храната и другите доставки не възобновят навлизането в Газа „ в големи количества, условия, сходни на апетит, ще се разпространят “, сподели тя.

Основната организация за палестинските бежанци, UNRWA, във вторник разгласи прекъсването на разпространяването в Рафах в обява на X, без да дава детайлности.

Г-жа Етефа сподели, че WFP също спря дистрибуцията в Рафа след привършване на запасите си.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР