Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон направи пореден

...
Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон направи пореден
Коментари Харесай

Буфон: Ако Ювентус все още ме иска…

Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон направи следващ намек, че е на път да промени решението си за преустановяване на спортната кариера след края на сезона. Славният деец съобщи, че е допустимо да играе и през идващия сезон, само че би го направил единствено и само за „ остарялата госпожа”.

Ще има ли поврат? Буфон още не бил оповестил отдръпването си

В неделя вратарят ще навърши 40 години, като кара своя 17-и сезон с екипа на „ бианконерите”.

„ Скоро ще се срещна с президента Андреа Аниели и ще си поговорим по моя въпрос”, сподели Буфон.

„ Искам това, което е най-хубавото за тима, желая да схвана какви облекла ще мога да нося и дали Ювентус към момента ме смята за значима фигура. Би ми харесало да е по този начин, само че най-хубавото решение би трябвало да се вземе в унисон с клуба, с цел да изградим дружно – в случай че е допустимо – логически и общ път.”

„ Разбира се, не желая да се трансформирам в проблем за Ювентус и моите съотборници.”

Шчесни с огромна прогноза: И след 10 години се виждам в Юве

По принцип огромният проект на италианския първенец бе от идващия сезон да залага под рамката главно на привлечения през лятото на 2017-а Войчех Шчесни. Тогава той одобри прехвърлянето точно поради ангажимента, че в този момент ще е запаса на ветерана, само че след отдръпването му става титулярният №1.

„ Дали бих се съгласил на ротации с Шчесни? Винаги съм давал път на другите и се веселя за Тек. Той е страховит вартар, а в случай че спечелим скудетото огромна дял от заслугата ще бъде негова. Той е бъдещето на тима.”

„ Дали бих отишъл на друго място, в случай че не ми предложат нов контракт? Или Юве, или нищо.”

Джиджи: Донарума няма по какъв начин да сбърка с Ювентус

На Буфон също по този начин му бе напомнено по какъв начин стекоха събитията към различен изтъкнат пазач на Италия – Дино Дзоф. Навремето, когато и той навърши 40 години, вратарят получи голям брой рецензии за това, че не е спрял в точния момент, тъй като рефлексите и реакциите му към този момент не били същите. „ Това е тематика, която ме кара да се засрамя и да се усещам неловко. Не желая да бъда един дъртак, който залъгва себе си и се вкопчил със зъби и нокти в своето завещание. През този сезон не бях на равнище против Аталанта и позволих неточност при директен свободен удар против Испания. Имал съм мачове на феноменално равнище, имал съм няколко естествени и един-два по-скромни, само че ФИФА ми даде премията за Най-добър вратар през 2017 година. Чувствам се по този начин, както и преди 6 години.”

„ Не изисквам от моите треньори да ми дават оценки. Те преценят изявите ми на терена всеки ден”, заключи Буфон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР