Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов е много доволен от победата

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов е много доволен от победата
Коментари Харесай

Паро: Акрапович си знае работата

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов е доста удовлетворен от успеха на над. Паро даде изявление пред сътрудниците от " Факти ", в което проучва представянето на " алените ", както и идните мачове.

- Г-н Никодимов, какво най-вече Ви се понрави от успеха на ЦСКА над Рома?

- Това, че играха проведено, бориха се цялостен мач. Всички играчи участваха и в двете етапи на играта. Явно огромното име ги активизира до прекаленост и се раздадоха всички момчета. Доволен съм от това, което видях.

- Какво мислите за тази сграда с трима централни бранители, която употребява тима в последните мачове?

- Аз съм я употребявал тази система. За нея зависи какви играчи имаш, треньорът от това дефинира сега. Ако нямаш трима централни бранители не можеш да го правиш. И то става въпрос за положителни играчи, тъй като ти можеш да намериш централни бранители, само че да не са толкоз положителни.

- На какво отдавате това, че много бързо усъвършенства доста представянето на отбора?

- Един умел треньор си знае работата, до момента в който младите малко се лутат. Специално в ЦСКА е доста прохладно. Акрапович си знае работата, тествал е тази система на игра, осведомен е с българския футбол, тъй като към този момент 2-3 години е тук. Общо взето несъмнено познаваше и играчите на ЦСКА, допускам, че и на видеозаписи ги е гледал и бързо предприе тези промени, които направи. Донякъде съумява, макар че към момента не е това, което би трябвало.

- Като че ли в съпоставяне със Стамен Белчев се усеща и по-сериозно наличие на тъчлинията?

- Треньорската работа не е толкоз елементарна. Трябва доста познания за тази работа. Самият ти би трябвало да си взел участие в доста такива борби, с цел да знаеш душeвността на играчите и на съперника ненапълно. Разузнаване би трябвало да имаш, то също е доста значимо. Въпреки че в този момент е доста по-лесно, тъй като доста мачове се дават по малкия екран и по всевъзможни способи можеш да разузнаваш. Въпросът е, че когато решаваш би трябвало да си твърдо уверен, че това, което правиш е вярното. А Акрапович очевидно е убеден в себе си. Браво за снощния мач.

- Какво очаквате от мача на ЦСКА против в неделя?

- Няма какво да го разясняваме, би трябвало да си го вземем. Лошото е, че тук у дома като се бетонира съперникът, ние още не сме намерили разковничето. Трябва да се мисли по този въпрос. Навън по-добре играем. Видя се и с Ботев, и с Рома в Рим, и с румънците. -лесно ни е някак си да играем на открито, в сравнение с вътре, тъй като имаме бързи играчи, които са положителни на контраатаки. Но въпреки всичко всичко е до обиграване на състава, до изясняване на дилемите и така нататък

- За дербито с с оглед разликата в класите на двата тима и моментната форма, а те и двете сега са в интерес на ЦСКА, има ли предпоставки съгласно Вас за някакъв огромен резултат в интерес на ''червените''?

- Не. Това не важи за тези два тима. Ние, когато ни биха със 7:2, имахме 10 победи и 1 еднакъв преди този мач. Бяхме в доста по-добра форма, само че очевидно, че подценихме съперника и си платихме скъпо. Който подцени този мач става зле.
efbet Лига 16 кръг, неделя 13 декември  ЦСКА-София 12:30предстои  Ботев (Враца)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР