Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон обяви края на кариерата си в

...
Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон обяви края на кариерата си в
Коментари Харесай

Легендата Буфон проля сълзи на раздяла: Мъчно ми е за Италия

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон разгласи края на кариерата си в националния отбор на Италия след рекордния мач №175 с екипа на „ скуадра адзура ” тъкмо 20 години и 15 дни след дебюта си. Италианците приключиха 0:0 с Швеция на реванша в баража посред им и след загубата с 0:1 в първата среща пропущат международно състезание за повторно в историята след 1958 година. Тогава конкуренцията се организира в Швеция.

Буфон утеши плачещите си съотборници, а по-късно сподели феърплей и побърза да поздрави шведските национали за продължаването им напред към Мондиал 2018 в Русия. Накрая вратарят не сдържа сълзите си на разлъка с националния отбор.

„ Това беше последният ми мач за Италия. Съжалявам, всички ние съжаляваме ”, показа през сълзи 39-годишният пазач на Ювентус след равенството с шведите на „ Джузепе Меаца ” в Милано.

„ Не ми е мъчително за мен, а за италианския футбол. Провалихме се в нещо, което е от голямо значение за цялата страна. Съжалявам, че приключвам по този метод, а не, че времето ми е изтекло. Само тези, които са играли в такива мачове, знаят какъв брой са тежки. Не успяхме да покажем най-хубавото от себе си. Не успяхме да стигнем до гол. Баражите се вземат решение от дребни епизоди и те се случиха против нас, само че ние сами сме си отговорни ”, добави легендата.

„ Ние имаме горделивост, мощ, непримиримост. Знаем по какъв начин да се вдигнем и сме го правили. Напускам един тим на Италия, за който съм уверен, че ще се оправи. Прегръщам всички, изключително тези, които споделяха моя път. Вината е на всички нас. Няма изкупителни жертви. Печелим дружно и губим дружно ”, приключи разплаканият Буфон.

Световното в Русия щеше да е шесто в кариерата на Буфон и по този начин той можеше да стане едноличен рекордьор, задминавайки германеца Лотар Матеус и Антонио Карбахал, които също имат по пет участия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР