Легендарният испански футболист Андрес Иниеста играе за японския Висел Кобе

...
Легендарният испански футболист Андрес Иниеста играе за японския Висел Кобе
Коментари Харесай

Империята на Иниеста: Бизнесите, които го правят един от най-богатите

Легендарният испански футболист Андрес Иниеста играе за японския Висел Кобе и продължава да впечатлява, въпреки към този момент да е на 37-годишна възраст.

Годините не пречат на халфа да е изгубил от блясъка си на терена, само че с изключение на футбола, той гради имидж и на други равнища от живота.

Списанието Forbes разгласява листа на 10-те най-добре платени футболисти, като Иниеста е седми, а на година печели по приблизително 30 милиона евро.

Иконата на Барселона, съгласно изданието, получава 90% от годишния си доход от футбола, като останалите 10% са от спонсорски контракти. Иниеста има контракт с Asics и Нисан, а също по този начин е лице на мобилния колос, на който притежател е президентът в клуба му от Азия – Хироши Микитан.

Най-новият контракт на Иниеста с Висел Кобе е на стойност 25,5 млн. евро на година, като това са без бонусите от футболния клуб.

Халфът, който имаше именит дует с Шави в Барселона, също по този начин е сътрудник на Жерар Пике в няколко бизнеса, а също по този начин има и винарна, която носи неговото име. Според испанските издания шефът на Висел Кобе даже персонално е разпространявал винената компания на Иниеста в Япония, с цел да я обвърже с клуба и футболиста.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР