Легендарният бранд BlackBerry отново ще зарадва верните си почитатели(снимка: CC0

...
Легендарният бранд BlackBerry отново ще зарадва верните си почитатели(снимка: CC0
Коментари Харесай

BlackBerry се завръща на пазара за смартфони


Легендарният бранд BlackBerry още веднъж ще зарадва правилните си фенове
(снимка: CC0 Public Domain)

Канадският бранд BlackBerry, един от пионерите на пазара за смарт телефони, възнамерява завръщане в играта. Това ще стане, както по-рано, с преотстъпване на правата върху марката.

Преди няколко години BlackBerry изцяло се отхвърли от бизнеса със смарт телефони, продавайки правата за потребление на марката на китайската компания TCL. Тя, от своя страна, произвеждаше смарт телефони BlackBerry в продължение на две години, само че при започване на 2020 година съдействието сред двете компании завърши.

Последното устройство BlackBerry беше KEY2 LE, показано през лятото на 2018 година. Но ето, че в този момент BlackBerry е сключила нова договорка за правата върху марката си, оповестяват разнообразни източници.

Емблематичното име на пазара на смарт телефони ще споделят фирмите Onward Mobility и FIH Mobile Limited. Очаква се първият нов смарт телефон BlackBerry да излезе през идната година, излиза наяве от анонс на уеб страницата на. От неговото показване ще зависи по-нататъшната интензивност на двете компании.

Акцентът в смарт телефоните на съживената марка още веднъж ще бъде върху сигурността. Новите устройства ще работят с Android, а първият модел ще има физическа QWERTY клавиатура и ще поддържа 5G. Вероятно смарт телефонът ще се базира на чип от Qualcomm, само че към този момент това е единствено съмнение.

Малко евентуално е смарт телефон BlackBerry с физическа клавиатура да стане изключително известен през 2021 година, само че при верен бизнес модел новите притежатели на правата върху марката могат да извлекат пазарни изгоди.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР