Легендарният Бръмбар (Beetle) на Volkswagen отива в историята. Моделът ще

...
Легендарният Бръмбар (Beetle) на Volkswagen отива в историята. Моделът ще
Коментари Харесай

Легендарният `Бръмбар` на Volkswagen отива в историята

Легендарният " Бръмбар " (Beetle) на Volkswagen отива в историята.

Моделът ще бъде спрян от производството на автомобилния колос през юли 2019 година, оповестиха от концерна.

Решението идва на фона на политиката на компанията да подчертава върху електрическите коли и по-големите фамилни коли. То бе оповестено от Хирних Вьобкен, изпълнителен шеф на групата за Америка. 

Той обаче остави отворена вратата към потреблението на емблематичния модел като образец за други коли в бъдеще. " Никога не казвай в никакъв случай ", многозачително разяснява той въпроса в изказване.

" Загубата на Бръмбара след три генерации, близо седем десетилетия, ще провокира страсти в многото отдадени негови фенове ", разяснява Вьобкен.

Моделът води началото си от времето на нацистка Германия - създаден е от Фердинанд Порше благодарение на Адолф Хитлер. Колата прави дебюта си през 50-те години и е разпространявана през 1968 година посредством присъединяване си във филм на " Дисни ". Продажбите в Съединени американски щати спадат през 1979 година, само че производството продължава в Мексико и Бразилия. VW показаха актуализирана версия на Бръмбара в Съединени американски щати през 1997 година, напомня AFP.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР