Легендарната „осмица“ на Барселона Христо Стоичков се изказа критично относно

...
Легендарната „осмица“ на Барселона Христо Стоичков се изказа критично относно
Коментари Харесай

Стоичков: Преди 4 месеца Лапорта твърдеше, че Шави не е готов, а сега е най-добрият вариант за Барса

Легендарната „ осмица “ на Барселона Христо Стоичков се изрече сериозно по отношение на решението на президента на каталунците Жоан Лапорта да избере Шави Ернандес за правоприемник на Роналд Куман на треньорския пост на „ Камп Ноу “. Според българина по този метод ще бъде пожертвана единствено още една легенда на клуба.

„ Преди четири месеца Жоан сподели, че Шави е още зелен, че не е квалифициран и би трябвало да натрупа повече опит. Тази заран се разсънва и декларира, че Шави е най-хубавото решение за нашия клуб. Искат да изхвърлят още една легенда през задната врата ли? Защото съгласно мен Шави занапред ще страда. Той се нуждае от по-подготвени хора към себе си.

Пеп Гуардиола имаше Йохан Кройф, Чики Бегиристайн и Алексанко. Беше всеки ден с тримата. С кого може да седне и да приказва Шави? Кой ще му даде позитивен съвет? Защото отрицателни такива ще има още от първия ден, когато стъпи на стадиона. Като барселонист, желая Шави да успее “, показа Стоичков пред TUDN USA.

Кавалерът на " Златната топка " добави, че през последните години нееднократно клубното управление се е обръщало към него за съвет за това кой да бъде назначен на треньорския пост, само че шефовете на Барса не са се вслушали в неговите оферти, избирайки по-лесни разновидности.

„ Когато ти изискат съвет или мнение, даваш две или три имена, с които могат да подпишат. В предходните години, когато доста се съмняваха във Валверде и Сетиен, дадохме имена. Алегри беше свободен, Конте беше свободен, Лоран Блан беше свободен... Всички те са били в огромни клубове и са страдали. Ръководството обаче не взе такова решение и подписваше с лесните разновидности. Когато не желаят да чуят, казусът си е техен “, съобщи Стоичков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР