Ледена пързалка бе открита за Коледа върху пътеката пред олтара

...
Ледена пързалка бе открита за Коледа върху пътеката пред олтара
Коментари Харесай

Белгийска църква се превърна в ледена пързалка за Коледа

Ледена пързалка бе открита за Коледа върху пътеката пред олтара в бароковата черква от 18-и век в белгийския град Синт-Тройден, оповестява Ройтерс.

Организаторите нормално конфигурират пързалката пред църквата като част от коледен базар. Но тази година те се насочиха към вътрешността, с цел да избегнат неприятното време и да се възползват оптимално от обичайна конюнктура.

В навечерието на огромния ден деца се пързалят в църквата „ Миндербрьодерс “, плъзгайки се около сцената на Рождество Христово под акомпанимент на коледна музика и изображения на звездна нощ, прожектирани на тавана.

„ Това е към този момент в действителност Коледа - празникът е за църквата и Иисус “, удовлетворена е 12-годишната Ела-Джун Бриърс.

„ Много е екологично да се употребява тази ледена пързалка, тъй като е неутрална във връзка с CO2. Не използваме вода или електричество “, показва Филип Бронкерц, ръководител на комерсиалната асоциация в Синт-Тройден, която провежда базара.



Църквата към този момент не се употребява за църковни служби, само че по този метод общността може да ѝ се любува, уверени са уредниците на самодейността.

Ледената пързалка и коледният базар в Синт-Тройден са отворени до 7 януари.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР