Лечение на сънна апнея и хъркане - NightLase®Сънната апнея се

...
Лечение на сънна апнея и хъркане - NightLase®Сънната апнея се
Коментари Харесай

клиника нова

Лечение на сънна апнея и хъркане - NightLase®

Сънната апнея се демонстрира с разнообразни признаци и се провокира от разнообразни фактори. Когато липсва централномозъчно нарушаване на дишането, най-често се касае за разнообразни обструкции (стеснения) на дихателните пътища, които пречат на естествения въздушен поток. Тези стеснени сектори обгръщат най-вече носната празнина и фаринкса. В резултат пациентът спи с отворена уста, което на практика постоянно е съпроводено с хъркане. Хъркането като акустичен феномен се предизвиква от свободното и неконтролируемо придвижване на мекото небце и увулата при спането с отворена уста.



Иновативен способ за лекуване на хъркането е лазерната обработка на отпуснатото меко небце, което се предлага в профилирания кабинет за лазерни процедури на МЦ Клиника Нова. Методът се отличава с меко и гладко деяние, не изисква упойка, неусетен е и без следваща симптоматика. В резултат на процедурите се покачва тонусът на мекото небце и вибрациите по време на сън понижават.

 

Лечение на гъбички по ноктите - ClearSteps™

ClearSteps™ на Fotona съставлява революционен способ за лекуване на онихомикоза (гъбички по ноктите). Това е елементарна, ефикасна и комфортна за пациента процедура, при която се употребява силата на Nd:YAG лазер. Чрез лазерната светлина се реализира отмерено и изцяло загряване в дълбочина на инфектираната нокътна плочка и околонокътната кожа. Така дейно се унищожават паразитиралите гъбички, а естественият напредък на ноктите и имунната система са в положение да възстановят нокътната плочка.



Какво усеща пациентът по време на процедурата?

Процедурата е неболезнена, като се усеща леко загряване в дълбочина на нокътната плочка, което варира според от прага на търпимост на обособения пациент.

Времето сред обособените процедури е 1 до 2 седмици. Първите забележими промени в хода на лечението се следят след първия месец. Обичайно след първите 4 процедури е допустимо понижаване на честотата на процедурите до 1 на месец. Очакваният брой процедури до цялостно изчистване на нокътните плочки е 6-8.

 

Лазерна гинекология - Inconti Lase®

Лазерите Fotona осигуряват изключителнa еластичност – от леки аблативни до неаблативни термални процедури. Налични са сигурни, тествани и потвърдени решения за огромно многообразие от гинекологични приложения, от елементарното премахване на лезии до прецизни безкръвни интервенции.

Процедури като лазерното унищожаване на ЧПВ лезии от матката, лекуване на кондиломи, баланит и разнообразни други лазерни интервенции могат да се правят сполучливо с лазерите на Fotona.



Лазерните гинекологични лечения съставляват безвредна опция на оперативните способи, хормоналните препарати и някои физиотерапевтични процедури. Продължителността на процедурата е сред 30 и 40 минути и се прави след направени нужни проучвания – цитонамазка и гинекологичен обзор.

 

Лечение на акне и белези - TwinLight™

Twinlight лечението на лазери Fotona е революционен способ за лекуване на интензивно акне и следствията от него, при който се комбинират две разнообразни дължини на вълната Nd:YAG лазер и Er:YAG лазер. Лечението на интензивно акне се организира с Nd:YAG, посредством който се реализира нагряване в дълбочина на кожата, водещо до селективно термично заличаване на свръхактивните мастни жлези. Това понижава възпалителните промени при акнето и форсира заздравителните процеси в кожата (ремоделиране на колагена), с което понижава и вероятността за рецидиви (повторна поява на възпаления).



Лечението на следствията от акне (повърхностни белези, пигментации, червени петна, неравности) се прави с Er:YAG и се базира на неагресивна и прецизна аблация на повърхностните пластове на кожата. Посредством индуцирани микротравми по епидермиса се подтиква производството на нов колаген в дермата, което форсира заздравяването на белезите и образуването на “нова кожа ”.

 

4D Лифтинг - Foton4D®

4D-лифтингът (неоперативният лифтинг) е сложна лазерна процедура, при която се комбинират четири разнообразни режима със синергично (взаимно допълващо се) деяние в битката със стареенето на кожата. Чрез поредното използване на две разнообразни дължини на вълната на лазерни системи Fotona- Er:YAG и Nd:YAG, се реализира очевидно стягане на кожата, понижаване на забележимите линии и бръчки, покачване на отпуснатия силует на лицето, възстановяване на кожния релеф и ободряване на повърхностните кожни пластове (несъвършенства, повърхностни пигментации).



4D лифтингът е неинвазивна процедура, която не изисква авансово обезболяване. По време на процедурата е допустимо да усетите лекостепенно стопляне и парене върху кожата, което зависи от прага на търпимост на обособения пациент. След процедурата има зачервяване на кожата, което избледнява за 2-3 дни, а според от дълбочината на работа при последния стадий от процедурата може да има и лек оток, който спада за няколко часа при съответно съблюдаване на рекомендациите на лекаря.

 

*публикация

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР