Лечебните свойства на билките са много и именно поради тази

...
Лечебните свойства на билките са много и именно поради тази
Коментари Харесай

Пийте чай от розмарин през зимата! Ето защо

Лечебните свойства на билките са доста и точно заради тази причина още от антични времена те са били употребявани освен поради своите вкусови качества, само че и заради мощните си лечебни свойства. Така да вземем за пример чаят с розмарин има доста тонизиращо деяние. В него се съдържат голям брой потребни витамини, а точно B6 и B12, C, D, E, K. Също по този начин в състава му влизат по този начин потребните за тялото рибофлавин и тиамин, ниацин и пантотенова киселина.

Чаят с розмарин е чудесно средство за профилактика и лекуване на голям брой болести. Той се употребява за тонизиране, а и за активация на умствената активност. Той оказва помощ и при:

Болест на Алцхаймер - розмариновата киселина предотвратява разграждането на невротрансмитерите, като по този метод той е отличен метод за профилактика от заболяването на Алцхаймер, както и деменцията.

Главоболие - възстановява кръвното налягане, избавяйки ви от спазмите и дискомфортното възприятие.

При настинки и болки в гърлото - розмаринът е отличен антисептик, по тази причина е съвършен за гаргари при простуда или инфекциозни болести.

При разстройства на стомаха и храносмилателната система - тази билка е отличен спазмолитик и ще ви помогне да се справите със стомашните болки.

 изгоди от чая от розмарин

Облекчава проблеми с с панкреаса.

Кожни проблеми (включително при екземи) - при външно потребление оказва помощ да се справите с инфекциозните и гъбичните кожни болести.

При напрегнати мускули - оказва помощ да се понижи мъчителното възприятие, като чаят с розмарин може да се употребява както за вътрешна приложимост, по този начин и да се прибавя във ваната да вземем за пример.

Слаба, чуплива и постепенно растяща коса - оказва помощ да се усъвършенства значително положението на косата - както външно, по този начин и вътрешно.

Гъста кръв и занимателен кръвоток - веществата в състава на розмарина разреждат кръвта, усъвършенстват кръвното налягане, уголемяват стените на кръвоносните съдове. Благодарение на това се усъвършенства освен паметта, само че и реакцията. Освен това кръвта се обогатява с О2.

Както и сами се убедихте, чаят с розмарин има голям брой потребни свойства. Редовната му приложимост даже е и отлична профилактика при някои болести. Можете да го пиете вместо кафе заран, защото има и тонизиращо деяние.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР