Лечебните свойства на билките са били известни още преди хилядолетия

...
Лечебните свойства на билките са били известни още преди хилядолетия
Коментари Харесай

Тези билки са незаменими за здравето и красотата на всяка жена

Лечебните свойства на билките са били известни още преди хилядолетия на нашите предшественици.

Това са най-хубавите лечебни растения, които са скъпи за здравето и хубостта на всяка жена.

1. Маточина
Наричана е още „ лимонова трева " поради приятната си миризма. Тя облекчава конвулсии, главоболие, световъртеж. Оказва позитивен резултат и върху храносмилателната система. Използва се при нарушаване на метаболизма и функционалностите на репродуктивната система.

2. Лайка
Лайката е богата на каротин, витамин С и глюкоза. Тя има антибактериални и противовъзпалителни свойства, отстранява главоболието и успокоява нервната система. Освен това поддържа здравето и хубостта на кожата.

3. Мента
В дребни количества ментата работи успокояващо, само че в по-високи концентрации зарежда с сила. Тази билка възстановява храносмилането и възвръща хормоналните равнища. При стрес и безпокойствие чаша чай от мента може да успокои мозъка и да помогне да се отървете от отрицателните мисли.

4. Невен
Тази билка е известна със своите антибактериални свойства от антични времена. Използва се при лекуване на кожни болести, има отлични лечебни свойства, отстранява възпаления и акне. Невенът е най-полезното растение за кожата на дамите, съгласно козметолозите.

5. Коприва
Изплакването на косата с коприва ще помогне за поддържане и възобновяване на нейния искра. Също по този начин отварата от тази билка оказва помощ при изобилна и мъчителна менструация. Съдържащият се в нея витамин В усъвършенства положението на кожата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР